Flux-stiri

Belgia împinge frontierele: Ucraina și Republica Moldova în cursa pentru aderarea la UE

  • Belgia vrea să organizeze prima conferință interguvernamentală cu Ucraina și Republica Moldova până la sfârșitul lunii iunie
  • De când liderii UE au decis anul trecut să înceapă negocierile de aderare, cele 27 de state membre discută regulile jocului
  • Există o provocare în acest demers? Ungaria nu susține Ucrainei și Republicii Moldova la UE

La cârma președinției rotative a Uniunii Europene, Belgia susține aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE. În iunie, vor începe negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova. Marți, EFE a dat vestea asta.

Planul Belgian

Belgia vrea să organizeze prima conferință interguvernamentală cu Ucraina și Moldova până la sfârșitul lui iunie. Hadja Lahbib, șefa diplomației belgiene, a confirmat acest angajament. E un pas uriaș pentru cele două țări.

Întâlniri Cruciale

Josep Borrell, șeful diplomației europene, a avut o întâlnire cu premierul moldovean Dorin Recean, ieri, pe 21 mai. Vor discuta despre reformele pe care UE le cere Moldovei pentru a porni negocierile. Totul se întâmplă în cadrul Acordului de Asociere dintre Bruxelles și Chișinău.

Negocieri în Plină Desfășurare

De când liderii UE au decis anul trecut să înceapă negocierile de aderare, cele 27 de state membre discută regulile jocului. Surse diplomatice spun că începerea negocierilor în iunie e realizabilă. Totuși, există o provocare: Ungaria, aliatul principal al Rusiei în UE, încă se opune.

Viitorul European

Deci, iunie ar putea aduce vești mari pentru Ucraina și Moldova. Belgia împinge frontierele UE mai departe, iar tu poți fi martor la aceste schimbări istorice. Cum vezi viitorul acestor două țări în Uniunea Europeană?

Citește și

The post Belgia împinge frontierele: Ucraina și Republica Moldova în cursa pentru aderarea la UE appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 57 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code