Flux-stiri

Benzenul, o substanță cancerigenă, a fost găsită în SUA, în produsele de îngrijire a pielii

  • Benzenul este o substanță chimică ce a fost interzisă în State în urmă cu aproximativ cinci decenii.
  • Mai multe companii și-au retras o parte din produse, printre care se numără: Neutrogena, Aveeno și Old Spice.
  • Benzenul s-a regăsit în produse, precum: deodorante, spray-uri și șampoane uscate.

Benzenul este o substanță chimică ce poate provoca o boală cruntă: cancerul. Aceasta a fost găsită în mai multe produse de îngrijire personală din Statele Unite ale Americii. SUA au interzis folosirea benzenului, în urmă cu aproape 45 de ani, ca ingredient.

Peste un sfert din produsele testate într-un laborator s-a dovedit a fi contaminat cu această substanță, în unele cazuri putând pune viața consumatorilor în pericol din cauza concentrației extrem de mari. În urma acestor rezultate, mai multe brand-uri au retras, de bună voie, produsele care puneau în pericol viața consumatorilor, relatează The Guardian.

Laboratorul Valisure a detectat anul trecut benzenul în: dezinfectanți pentru mâini, creme de protecție solară, deodorante, șampoane uscate, balsamuri, antiperspirante, spray-uri de corp și tratamente antifungice. Contaminarea a fost detectată, cel mai frecvent, în produsele sub formă de aerosoli sau de spray-uri, unele la niveluri pe care Food and Drug Administration le-a caracterizat ca fiind „amenințătoare pentru viață”.

Procter & Gamble, Bayer, CVS și Johnson & Johnson au retras o parte din produsele comercializate, printre care se numără cele vândute prin intermediul companiilor: Sure, Brut, Herbal Essences, Pantene, Secret, Old Spice, Tinactin, Neutrogena, Lotrimin, Coppertone și Aveeno.

Câteva medicamente au fost derivate din otrăvuri. Botoxul este unul dintre ele

Știința s-a dezvoltat atât de mult, încât cinci medicamente au fost derivate din otrăvuri. Toxinele au fost folosite în scopuri medicinale, așa cum s-a mai întâmplat de-a lungul timpului. Substanțele chimice care sunt obținute din plante au un efect benefic asupra sănătății și pot fi folosite în diferite scopuri.

În ciuda faptului că unele plante și organisme produc toxine, oamenii de știință au găsit mai multe variante de a utiliza aceste toxine în medicină, în scopuri benefice. Mai exact, toxinele respective contribuie la îmbunătățirea vieții.

The post Benzenul, o substanță cancerigenă, a fost găsită în SUA, în produsele de îngrijire a pielii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code