Flux-stiri

Ministrul Sănătății: Eu cred că vom reveni la normal până la sfârşitul lunii martie

Alexandru Rafila: „România poate fi afectată de un al treilea val al pandemiei, dar și de tulpina mutant”Alexandru Rafila: „România poate fi afectată de un al treilea val al pandemiei, dar și de tulpina mutant”

  • Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a dat mari speranţe economiei şi a spus că este posibil ca de la sfârşitul lunii martie să revenim la normal şi să nu mai fie nevoie de prelungirea stării de alertă.
  • El nu exclude posibile noi tulpini în toamnă.
  • Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată.”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a dat mari speranţe economiei şi a spus că este posibil ca de la sfârşitul lunii martie să revenim la normal şi să nu mai fie nevoie de prelungirea stării de alertă. El nu exclude posibile noi tulpini în toamnă.

Eu cred că vom reveni la normal până la sfârşitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată şi nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viaţa economică şi socială şi trebuie să ne pregătim pentru acest lucru. Eu am avut foarte multe întâlniri cu reprezentanţii diverselor industrii: turism, Horeca, marii retaileri, mari investitori din România. Toţi îşi doresc predictibilitate, o discuţie sinceră care să facă posibilă repornirea economiei şi cred că spre sfârşitul lunii martie putem avea discuţii foarte serioase, încât oamenii să ştie ce au de făcut în lunile următoare”, a spus ministrul Sănătăţii.

Rafila a atras atenţia că acestea sunt ipoteze de lucru, nu sunt angajamente.

Nu se poate nimeni angaja. Modul în care evoluează un agent patogen câteodată este imprevizibil şi biologia este o ştiinţă care întotdeauna este surprinzătoare. Asta nu înseamnă că noi nu ne gândim foarte serios la situaţia în care, începând cu această primăvară, putem să revenim la normal din punct de vedere economic şi să avem o discuţie foarte serioasă încât fiecare să ştie ce are de făcut. Aici am discutat şi mi s-a părut extrem de important: toţi reprezentanţii diverselor sectoare economice sunt conştienţi că succesul revenirii la normal depinde de modul în care se vor comporta ei şi, bineînţeles, populaţia”, a mai spus Rafila.

Întrebat dacă e posibil să apară din nou SARS-CoV-2 în toamnă, ministrul Sănătăţii a spus că „orice este posibil”.

Dacă vor apărea tulpini cu o patogenitate mai mare, e posibil. Aceste tulpini vor fi mult mai puţin transmisibile, adică transmisibilitate mare, patogenitate mică. Vor fi pericole pentru anumite categorii de persoane la risc trebuie să se vaccineze, să sperăm că şi producătorii îşi vor adapta vaccinul variantelor circulante şi nu vom asista în continuare la utilizarea aceluiaşi vaccin”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

The post Ministrul Sănătății: Eu cred că vom reveni la normal până la sfârşitul lunii martie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code