Flux-stiri

Biden a semnat un ordin pentru protejarea pădurilor bătrâne din SUA împotriva incendiilor de vegetație

Joe BidenJoe Biden

  • Vineri, Biden i-a atacat pe republicani pentru că nu au reușit să colaboreze cu el în privința unor legi importante.
  • Președintele american a subliniat, de asemenea, aspectul justiției rasiale al crizei de mediu, întrucât comunitățile cu venituri mai mici și mai diverse sunt mai susceptibile de a resimți mai mult dezastrele de mediu.
  • Casa Albă a dat publicității în cursul zilei o declarație în care a anticipat ordinul executiv privind mediul.

De Ziua Pământului, președintele SUA se angajează să planteze 1,2 miliarde de copaci și să întocmească un inventar al pădurilor bătrâne din întreaga țară. Președintele SUA, Joe Biden, a semnat un ordin executiv pentru a consolida protecția pădurilor vechi din țară, în cadrul unui efort de combatere a crizei climatice care a agravat incendiile de vegetație și alte dezastre ecologice.

Planul, anunțat vineri, de Ziua Pământului, ar urma să creeze primul inventar al pădurilor bătrâne de pe terenurile federale. De asemenea, planul prevede extinderea eforturilor de reîmpădurire și crearea de parteneriate pentru a crește pădurile în afara terenurilor deținute de guvernul american.

„Pădurile noastre sunt plămânii planetei noastre. Ele reciclează și elimină CO2 din atmosferă, la propriu; asta fac”, a declarat Biden în timpul unui discurs susținut la Seattle, pe coasta de vest a SUA. Biden a anunțat, de asemenea, un plan de plantare a 1,2 miliarde de copaci în întreaga țară, o acțiune despre care a spus că va „începe munca vitală de reîmpădurire a Americii”.

„Are sens și, de asemenea, face o mare diferență, inclusiv în orașele noastre și pe străzile orașelor noastre”, a spus Biden despre planul de plantare de copaci. Anul trecut s-a înregistrat o creștere a dezastrelor de mediu în Statele Unite, inclusiv valuri de căldură mortale, incendii de pădure și uragane.

Experții au declarat că schimbările climatice au făcut ca sezonul anual al incendiilor de vegetație din SUA să înceapă mai devreme și să ardă mai tare, în special în vestul țării. Vara trecută, flăcările au distrus comunități întregi din California și au ucis mii de arbori giganți Sequoia. În ciuda accentului pus de Biden pe mediu, activiștii pentru climă l-au criticat pe președintele american pentru că nu a combătut criza mai agresiv.

Agenda de cheltuieli sociale a Casei Albe, acum blocată, includea măsuri – finanțate cu miliarde de dolari – pentru reducerea emisiilor de carbon și atenuarea efectelor schimbărilor climatice, dar din cauza unui blocaj în Congres, aceasta este acum aproape moartă.

The post Biden a semnat un ordin pentru protejarea pădurilor bătrâne din SUA împotriva incendiilor de vegetație appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code