Flux-stiri

Biden are în vedere trimiterea a mii de trupe în Europa de Est și în țările baltice

jor biden vorbindjor biden vorbind

  • Președintele Biden are în vedere trimiterea câtorva mii de soldați americani, împreună cu nave de război și avioane, în țările aliate NATO situate în țările baltice.
  • În timpul unei întâlniri la Camp David, în weekend, oficialii Pentagonului i-au prezentat președintelui Biden diverse opțiuni.
  • Opțiunile ar însemna ca puterea militară americană să se apropie cu un pas mai mult de granița cu Rusia.
  • Printre strategiile luate în considerare, între 1.000 și 5.000 de soldați ar putea fi mutați în țări din Europa de Est.

Președintele Biden ia în considerare trimiterea a 5.000 de soldați americani, precum și a unor nave de război și avioane, către aliații NATO din țările baltice și din Europa de Est, o extindere a implicării militare americane pe fondul temerilor tot mai mari privind o incursiune rusă în Ucraina, potrivit unor oficiali ai administrației.

Această mișcare ar însemna o schimbare majoră pentru administrația Biden, care până de curând a adoptat o poziție reținută față de Ucraina, de teamă să nu provoace Rusia să invadeze. Dar, pe măsură ce președintele Vladimir V. Putin și-a intensificat acțiunile amenințătoare la adresa Ucrainei, iar discuțiile dintre oficialii americani și ruși nu au reușit să-l descurajeze, administrația se îndepărtează acum de strategia de a nu provoca, informează New York Times.

În cadrul unei întâlniri care a avut loc sâmbătă la Camp David, reședința prezidențială din Maryland, înalți oficiali ai Pentagonului i-au prezentat președintelui Joe Biden mai multe opțiuni care ar muta activele militare americane mult mai aproape de pragul lui Vladimir Putin, au declarat oficialii administrației. Opțiunile includ trimiterea a 1.000 până la 5.000 de soldați în țările din Europa de Est, cu potențialul de a crește acest număr de zece ori dacă lucrurile se deteriorează.

Se așteaptă ca președintele Joe Biden să ia o decizie chiar în această săptămână. El analizează consolidarea în condițiile în care Rusia și-a intensificat poziția amenințătoare față de Ucraina, inclusiv prin concentrarea a peste 100.000 de soldați și armament la graniță și prin staționarea de forțe rusești în Belarus. Sâmbătă, Marea Britanie a acuzat Moscova că dezvoltă planuri de instalare a unui lider pro-rus în Ucraina.

The post Biden are în vedere trimiterea a mii de trupe în Europa de Est și în țările baltice appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code