Flux-stiri

Ucrainenii distrug aeronavele rusești, în încercarea de a apăra țara

  • Bombardamentele rușilor asupra Ucrainei nu au încetat nici în ultimele zile.
  • Un avion al forțelor ruse a fost doborât.
  • După incident, au fost găsite trei bombe de aviație cu care avionul era echipat.

Distrugerile cauzate de bombardamentele lansate din aeronavele rusești și atacurile militarilor lui Putin au fost văzute de multe ori în ultimele zile. O zonă aflată între Mariupol și Donețk a fost și ea atacată, dar armata ucraineană a reușit să doboare un avion al forțelor ruse.

Potrivit Ministerului Apărării din Ucraina, forțele armate au distrus 39 de aeronave și 40 de elicoptere ale rușilor. La scurt timp după prăbușirea unui avion în apropierea zonei Cernigău, au apărut fotografii care au arătat locul în care s-a întâmplat incidentul.

În urma prăbușirii, mai multe clădiri au fost distruse și trei bombe de aviație, cu care era echipată aeronava, au fost găsite.

Mai multe țări au închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești

Polonia, Republica Cehă şi Bulgaria au anunţat vineri închiderea spaţiului lor aerian companiilor aeriene ruseşti, în urma agresiunii Ucrainei de către Moscova, notează AFP. „Cu începere de la miezul nopţii, oprim traficul tuturor companiilor aeriene ruseşti în spaţiul aerian ceh”, a indicat, la rândul său, ministrul ceh al transporturilor, Martin Kupka, de asemenea, pe Twitter.

O interdicţie similară a intrat în vigoare şi în Bulgaria, la miezul nopţii (vineri, 22.00 GMT), ca răspuns la „agravarea conflictului militar şi în solidaritate cu Ucraina”. Avioanele ruseşti „nu mai pot intra în spaţiul aerian suveran al Bulgariei, inclusiv deasupra apelor teritoriale”, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Aceste anunţuri urmează unei decizii similare, care a lovit compania naţională rusă Aeroflot, luată, joi, 24 februarie, de Marea Britanie. În plus, secretarul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a anunţat vineri seară o interdicţie cu efect imediat care vizează avioanele private ruseşti. Rusia, la rândul său, a reacţionat, interzicând survolarea teritoriului său tuturor aeronavelor legate de Regatul Unit, inclusiv zborurilor în tranzit.

The post Ucrainenii distrug aeronavele rusești, în încercarea de a apăra țara appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code