Flux-stiri

Biden face presiuni pentru ca India să întrerupă legăturile petroliere cu Rusia în discuția sa cu premierul Modi

Biden și ModiBiden și Modi

  • Joe Biden și Narendra Modi au discutat despre conflictul din Ucraina și despre ceea ce Biden a spus că este o consultare strânsă cu privire la modul de gestionare a efectelor destabilizatoare ale războilui.
  • Întâlnirea lui Biden cu premierul indian nu pare să fi produs un acord asupra petrolului rusesc.
  • Biden și Modi au prezentat un front de colaborare în partea publică a întâlnirii lor.

Convorbirea cu Modi este „constructivă”, potrivit Casei Albe, dar nu s-a ajuns la un acord privind petrolul rusesc.
Joe Biden a făcut eforturi pentru a descuraja India să continue să cumpere petrol din Rusia în timpul convorbirii sale cu premierul Narendra Modi, afirmă Casa Albă, dar nu pare să fi obținut un angajament în acest sens.

În cadrul briefingului de după-amiază pentru reporteri, Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, a caracterizat o videoconferință „constructivă și productivă” între cei doi lideri, care au discutat despre conflictul din Ucraina și despre dependența continuă a Indiei de țițeiul rusesc.

India a cumpărat milioane de barili de petrol rusesc la preț redus în februarie, în timp ce alte națiuni își intensificau sancțiunile împotriva acestei țări pentru invazia sa în Ucraina, atrăgând critici din partea SUA și a mai multor aliați. „Ceea ce a făcut președintele a fost să precizeze clar care va fi impactul cursului sancțiunilor noastre. Ne așteptăm ca toată lumea să le respecte”, a declarat Psaki.

„India importă doar aproximativ 1-2% din energia sa din Rusia. Am precizat, de asemenea, și președintele a precizat că am fi bucuroși să îi ajutăm să diversifice și acest lucru. De asemenea, președintele a spus clar că nu crede că este în interesul Indiei să accelereze sau să crească importurile de energie rusească, dar și de alte produse de bază”, a adăugat ea, referindu-se probabil la investiția Indiei în sistemele militare rusești de apărare aeriană S-400.

Întrebată dacă Modi și-a luat vreun angajament de a reduce sau elimina achizițiile de petrol rusesc, Psaki a spus: Îl voi lăsa pe premierul Modi și pe indieni să vorbească despre asta.

„A fost o convorbire constructivă, a fost o convorbire productivă. Este o relație care este de o importanță vitală pentru Statele Unite și pentru președinte. Nu aș vedea-o ca pe o convorbire adversă. La baza parteneriatului nostru se află o legătură profundă între popoarele noastre, o familie de prietenie și o valoare comună”, a spus Biden.

„Oamenii din Ucraina suferă un asalt îngrozitor, inclusiv tragicul bombardament într-o gară săptămâna trecută, care a ucis zeci de copii și femei nevinovate și civili care încercau să fugă de violențe. Statele Unite și India vor continua să se consulte îndeaproape cu privire la modul de gestionare a efectelor destabilizatoare ale acestui război rusesc.”

Modi a condamnat uciderea de către Rusia a cetățenilor ucraineni și a declarat că India este „foarte îngrijorată” în legătură cu presupusele atrocități de la Bucea.

„Condamnăm crimele și am cerut o anchetă independentă”, a spus el, adăugând că India a contribuit la efortul global de a trimite ajutor Ucrainei. Am subliniat, de asemenea, importanța securității civililor din Ucraina și a furnizării neîngrădite a asistenței umanitare către aceștia.”

The post Biden face presiuni pentru ca India să întrerupă legăturile petroliere cu Rusia în discuția sa cu premierul Modi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code