Flux-stiri

Biden, în pragul summitului G7: Trebuie să rămânem uniți. Putin a sperat că NATO și G7 se vor scida

JOE BIDENJOE BIDEN

  • Biden s-a întâlnit cu gazda sa germană în pitorescul castel Elmau, unde G7 – Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite – organizează un summit de 3 zile dominat de criza din Ucraina.
  • Biden a lăudat conducerea lui Scholz în calitate de preşedinte actual al G7 într-o perioadă de tulburări în Europa, declanşate de războiul Rusiei şi de consecinţele economice globale ulterioare.
  • Un oficial american de rang înalt a declarat că Washingtonul a „investit foarte mult” în relaţia cu Germania de când Biden a preluat funcţia în urmă cu aproape doi ani şi jumătate.

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat duminică pe cancelarul german Olaf Scholz pentru leadership în urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei şi a îndemnat Occidentul să rămână unit.

Trebuie să rămânem uniţi”, i-a spus Biden lui Scholz la o întâlnire înaintea summitului G7 din Germania, relatează AFP.

Preşedintele rus Vladimir Putin a sperat „că, într-un fel, NATO şi G7 se vor scinda”, a spus Biden. „Dar nu am făcut-o şi nu o vom face”.

Biden s-a întâlnit cu gazda sa germană în pitorescul castel Elmau, unde G7 – Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite – organizează un summit de 3 zile dominat de criza din Ucraina.

Biden laudă conducerea lui Scholz

Biden a lăudat conducerea lui Scholz în calitate de preşedinte actual al G7 într-o perioadă de tulburări în Europa, declanşate de războiul Rusiei şi de consecinţele economice globale ulterioare.

Vreau să vă felicit pentru că aţi făcut un pas înainte aşa cum aţi făcut-o când aţi devenit cancelar” şi „pentru modul în care aţi avut un mare impact asupra restului Europei pentru a acţiona, în special în ceea ce priveşte Ucraina”, i-a spus Biden lui Scholz.

Un oficial american de rang înalt a declarat că Washingtonul a „investit foarte mult” în relaţia cu Germania de când Biden a preluat funcţia în urmă cu aproape doi ani şi jumătate.

Discuţiile lor au fost „o bună ocazie de a afirma legăturile profunde şi durabile dintre cele două ţări. În ceea ce priveşte agenda întâlnirii, aşteptaţi-vă ca Rusia şi Ucraina să fie în capul listei, inclusiv coordonarea noastră strânsă şi continuă pe plan politic şi diplomatic”, a declarat oficialul.

The post Biden, în pragul summitului G7: Trebuie să rămânem uniți. Putin a sperat că NATO și G7 se vor scida appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code