Flux-stiri

Biden va discuta săptămâna aceasta cu liderii G7 despre noi sancțiuni împotriva Rusiei

Joe BidenJoe Biden

  • Statele Unite urmau să colaboreze cu Europa pentru a se asigura că țările membre dispun de proviziile de care au nevoie.
  • Presiunea UE de a întrerupe importurile de petrol rusesc în acest an ar putea duce la creșterea prețului petrolului.
  • Janet Yellen spune că sunt probabile noi acțiuni dacă Rusia continuă războiul.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat miercuri că va discuta cu alți lideri din G7 în această săptămână despre potențiale sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei din cauza războiului tot mai intens din Ucraina.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că SUA se află în discuții constante cu partenerii săi cu privire la sancțiuni față de Rusia și că ar putea lua „acțiuni suplimentare” pentru a exercita presiuni asupra Moscovei. Yellen nu a dorit să prezinte în avanpremieră acțiunile specifice avute în vedere, dar a subliniat că este posibil să se ia măsuri suplimentare „dacă Rusia continuă acest război împotriva Ucrainei”.

Biden a declarat reporterilor: „Suntem întotdeauna deschiși la sancțiuni suplimentare” atunci când a fost întrebat despre planurile SUA după ce Uniunea Europeană a propus cele mai dure sancțiuni de până acum împotriva Rusiei, inclusiv un embargo petrolier eșalonat.

„Voi vorbi cu membrii G7 în această săptămână despre ceea ce vom face sau nu vom face”, a adăugat Biden. Casa Albă a refuzat să precizeze când va vorbi Biden cu liderii celorlalte țări din G7 – Marea Britanie, Franța, Germania, Japonia, Canada și Italia.

Rusia, care își numește acțiunile „o operațiune militară specială”, a intensificat, de asemenea, loviturile asupra unor ținte din vestul Ucrainei, afirmând că întrerupe livrările de arme occidentale, iar aliatul apropiat al Rusiei, Belarus, a anunțat exerciții militare la scară largă. Noile măsuri anunțate de UE includ sancțiuni împotriva principalei bănci rusești și interzicerea difuzării programelor rusești pe frecvențele europene, precum și embargoul asupra țițeiului în șase luni.

Biden a vorbit foarte hotărât despre Rusia în legătură cu ceea ce el numește „crime de război majore” comise în Ucraina și a subliniat hotărârea sa de a trage Moscova la răspundere pentru lansarea celui mai mare război terestru din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

The post Biden va discuta săptămâna aceasta cu liderii G7 despre noi sancțiuni împotriva Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code