Flux-stiri

Bilanțul vaccinărilor nu se va mai raporta zilnic, ci săptămânal

  • Începând de luni, 14 martie, datele privind vaccinarea românilor vor fi comunicate săptămânal de către INSP.
  • Măsura face parte din planul tranziției activității de vaccinare împotriva Covid-19 de tip campanie către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății.
  • În România, starea de alertă a expirat pe 8 martie, la miezul nopții, context în care multe dintre restricții au fost eliminate sau păstrate doar ca recomandare.

Săptămâna aceasta este ultima în care datele despre vaccinarea împotriva Covid-19 se realizează zilnic. Începând de luni, 14 martie, datele privind vaccinarea românilor vor fi comunicate, săptămânal, de către Institutul Național deSănătate Publică (INSP).

Având în vedere dinamica pandemiei în România și ținând cont de contextul general actual, odată cu asigurarea tranziției activității Comitetului Național de Coordonare a Activităților către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății, desfășurat prin cabinetele medicilor de familie, CNCAV precizează că, săptămâna aceasta, este ultima în care datele despre vaccinarea împotriva Covid-19 se realizează zilnic.

Începând de luni, 14 martie a.c., datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Măsura face parte din planul tranziției activității de vaccinare împotriva Covid-19 de tip campanie către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății.

„Se vor asigura, în continuare, operațiunile logistice și de depozitare și se va urmări identificarea celor mai bune soluții de trecere la Ministerul Sănătății a responsabilității privind vaccinarea populației împotriva Covid-19. Astfel, în perioada următoare, se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual și al activităților nemedicale, desfășurate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înființare, inclusiv prin preluarea de către instituțiile implicate, în continuare, a responsabilității asigurării operațiunilor logistice și de depozitare. Acest proces, care se va desfășura pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluțiilor optime, astfel încât vaccinarea populației împotriva Covid-19 să fie asigurată, în continuare, în cele mai bune condiții, într-un mediu sigur, susținut de profesionalismul personalului medical”, transmite grupul de comunicare al CNCAV.

România a iesit pe nouă martie din starea de alertă, ceea ce înseamnă că nicio restricție anti-Covid nu va mai fi valabilă. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut mai multe precizări despre noile măsuri din România. În acest context, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în niciun loc, accesul în centrele comerciale va fi permis fără certificat verde, iar formularul PLF nu va mai fi necesar la intrarea în țară.

The post Bilanțul vaccinărilor nu se va mai raporta zilnic, ci săptămânal appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code