Flux-stiri

Furtul datelor personale, o problemă care s-a agravat odată cu pandemia

Cum poți scăpa de doomscrolling, obișnuința de a pierde timp citind știri negative onlineCum poți scăpa de doomscrolling, obișnuința de a pierde timp citind știri negative online

  • Pandemia a dus la creșterea furtului identității în online.
  • Atacurile de tip cyber flashing au devenit din ce în ce mai persistente.
  • Pentru a ne feri este necesară multă atenție la paginile folosite.

Odată cu pandemia și trecerea întregii vieți în online, problemele ce țin de furtul identității, dar și de cyber flashing au devenit din ce în ce mai dese. Deși aceste impedimente rar ajung să fie sancționate, ele afectează profund victimele.

De la crearea unor pagini fictive, la oferirea unor servicii ilegitime sau chiar lansarea de reclame false, mediul online a devenit un loc propice pentru dezvoltarea comercializării datelor personale și a identității consumatorilor.

Odată ce datele ajung în mediul online însă, acestea pot fi utilizate pentru înșelătorii de unde sunt cu ușurință preluate de atacatori și pierdute.

În plus, pentru această perioadă a sărbătorilor, este bine să ținem cont de paginile pe care le folosim, mai ales pentru cumpărăturile online care pot degenera în pagube financiare.

The post Furtul datelor personale, o problemă care s-a agravat odată cu pandemia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code