Flux-stiri

BILANȚUL ZILEI. 4.757 de cazuri noi și 61 de decese

mutatie coronavirusmutatie coronavirus

  • În ultimele 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 4.757 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2.
  • De asemenea, au fost raportate 61 decese, dintre care 4 anterioare intervalului de referință.
  • Gradul de pozitivare este de 17.85%.

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 4.757 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 26.654 teste RT-PCR și antigen efectuate. De asemenea, au fost raportate 61 decese, dintre care 4 anterioare intervalului de referință.

În data de 28 februarie 2022, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.671 paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care, 386 în București.

Gradul de pozitivare este de 17.85%.

Creșterea capacității de testare și testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar și pentru a preveni,pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane.

Pentru a sprijini această activitate, persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie,call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.

De asemenea, persoanele care manifestă simptome și sunt în București sau județul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19: http://www.ms.ro/2022/01/22/masuri-urgente-in-bucuresti-si-ilfov-pentru-cresterea-accesibilitatii-la-testarea-covid-19-si-pentru-reducerea-timpului-de-asteptare-pentru-pacientii-care-solicita-testarea-la-domiciliu/

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 (http://www.ms.ro/centre-de-evaluare-covid-19/) pentru a primi consultație și tratamentul necesar.

Atenție: în situația în care aveți forme severe și simptomele se manifestă agresiv apelați numărul unic de urgență 112.

Reamintim faptul că specialiștii în sănătate publică susțin că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de COVID-19 și a deceselor.

De altfel, astăzi dintre cele 923 de persoane internate la ATI, 810 sunt persoane nevaccinate.

De asemenea, dintre cele 61 de decese înregistrate, 55 au survenit la pacienți nevaccinați.

Localizarea celor 748 de centre de vaccinare este disponibilă la următorul link: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

The post BILANȚUL ZILEI. 4.757 de cazuri noi și 61 de decese appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code