Flux-stiri

O versiune COVID, întâlnită la nurci, s-a transmis pentru prima dată la oameni

  • Acest lucru a avut loc chiar în timpul primului an de pandemie.
  • Două dintre persoanele infectate au fost angajate la o firmă de nurci din Michigan.
  • Ulterior, aceste mutații au fost documentate la nurcile din crescătoriile din Europa, dar și la persoanele care au avut orice fel de legătură cu fermele respective.

O versiune COVID, ce se întâlnește la nurci, a fost transmisă, pentru prima oară, la patru oameni. Acest lucru a avut loc chiar în timpul primului an de pandemie, atunci când patru persoane din Michigan au fost infectate cu o versiune COVID ce se întâlnea la nurci. Acest lucru a fost confirmat de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor.

Două dintre persoanele infectate au fost angajate la o firmă de nurci din Michigan. În locație a izbucnit un focar de coronavirus în octombrie 2020. Mai mult decât atât, celalalte două persoane nu intraseră în niciun fel de contact cu ferma respectivă, ceea ce a dat la concluzia că acest virus a putut circula în rândul rezidenților din zonă la acel moment, conform The New York Times.

În cadrul unui e-mail, Dr. Casey Barton Behravesh, care conduce Biroul One Health al C.D.C, a spus că probele colectate de la cele patru persoane indică faptul că virusul a suferit o transformare și, în acest fel, s-a putut adapta la nurci.

Mutațiile au fost descoperite la crescătoriile de nurci din Europa

Ulterior, aceste mutații au fost documentate la nurcile din crescătoriile din Europa, dar și la persoanele care au avut orice fel de legătură cu fermele respective.

„Acest lucru, în plus față de faptul că muncitorii de la fermele de nurci au fost testați pozitiv pentru Covid-19 după ce turma de nurci a început să se confrunte cu boli și o mortalitate crescută, sugerează că cea mai probabilă ipoteză este că muncitorii au fost infectați după ce au intrat în contact cu nurci din fermă.

Deoarece există puține secvențe genetice disponibile din comunitățile din jurul fermei, este imposibil de știut cu siguranță dacă mutațiile au venit de la nurca de la fermă sau circulau deja în comunitate”, a declarat Dr. Barton Behravesh.

The post O versiune COVID, întâlnită la nurci, s-a transmis pentru prima dată la oameni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code