Flux-stiri

Un tribunal saudit ordonă pentru prima dată numirea unui bărbat vinovat de hărțuire sexuală

HĂRȚUIRE SEXUALĂHĂRȚUIRE SEXUALĂ

  • Legea împotriva hărțuirii a fost modificată în urmă cu un an pentru a permite ca numele infractorilor și sentințele să fie publicate în ziarele locale pe cheltuiala lor.
  • Judecătorii au fost lăsați să decidă dacă „gravitatea infracțiunii și impactul acesteia asupra societății” justifică o astfel de măsură.
  • Modificarea a fost apreciată de mulți din regatul conservator din Golf la momentul respectiv, un comentator afirmând că era „așteptată de mult timp”.

Un tribunal din Arabia Saudită a ordonat pentru prima dată ca un bărbat condamnat pentru hărțuire sexuală să fie numit și făcut de rușine în public, relatează BBC.

Yasser al-Arawi a fost găsit vinovat de către Tribunalul Penal din Medina de hărțuirea unei femei prin comentarii obscene.

El a fost condamnat la opt luni de închisoare și a primit o amendă de 1.330 de dolari (980 de lire sterline).

Legea împotriva hărțuirii a fost modificată în urmă cu un an pentru a permite ca numele infractorilor și sentințele să fie publicate în ziarele locale pe cheltuiala lor.

Judecătorii au fost lăsați să decidă dacă „gravitatea infracțiunii și impactul acesteia asupra societății” justifică o astfel de măsură.

Modificarea a fost apreciată de mulți din regatul conservator din Golf la momentul respectiv, un comentator afirmând că era „așteptată de mult timp”.

Legea, care a intrat în vigoare în 2018, prevedea deja pedepse de până la doi ani de închisoare și amenzi de până la 27.000 de dolari pentru cei găsiți vinovați de un act de hărțuire sexuală. Recidiviștii riscă să fie închiși până la cinci ani și să primească amenzi de până la 80.000 de dolari.

În ciuda acestor măsuri legale, unele femei saudite s-au plâns că autoritățile încă nu fac suficient pentru a opri hărțuirea.

The post Un tribunal saudit ordonă pentru prima dată numirea unui bărbat vinovat de hărțuire sexuală appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code