Flux-stiri

Eficacitatea unui medicament experențial împotriva Alzheimer, contestată

  • Cassava Sciences era prima alegere din acest punct de vedere, dar studiile despre aceasta sunt contestate în prezent de către jurnalele medicale.
  • Activitatea Cassava Sciences a fost văzută ca nefiind de încredere de către revistele științifice.
  • Unii oameni de știință au acuzat că rezultatele au fost măsluite.

Oamenii de știință sunt sceptici în ceea ce privește datele unui medicament experențial împotriva Alzheimer. În ciuda faptului că, acum ceva timp, Cassava Sciences era prima alegere din acest punct de vedere, studiile despre aceasta sunt contestate în prezent de către jurnalele medicale.

O companie de biotehnologie a lansat un nou tratament împotriva bolii Alzheimer. Cu toate acestea, în prezent, a stârnit multe semne de întrebare în ceea ce privește neregulile în rezultatele cercetărilor sale. Incidentul este cauzat de faptul că numeroase studii legate de activitatea Cassava Sciences au fost retractate sau văzute ca nefiind de încredere de către revistele științifice.

Simufilam este medicamentul pe care Cassava Sciences, compania cu sediul în Austin, Texas, l-a descoperit. Acesta a ajutat la îmbunătățirea cogniției pacienților cu Alzheimer. Cercetările au fost realizate în cadrul unui mic studiu clinic și, în urma rezultatelor, a fost desemnat ca fiind primul progres de acest fel în lupta împotriva bolii, conform The New York Times.

Eficacitatea acestui medicament a fost pusă la îndoială

Ulterior, Cassava Sciences a luat decizia de a iniția un studiu mai amplu. Cu toate acestea, oamenii de știință i-au pus la îndoială eficacitatea. La vremea respectivă, acțiunile Cassava cu crescut cu peste 1,500%, iar, anul trecut, valoarea companiei se ridicase la aproximativ 5 miliarde de euro.

În ciuda faptului că respectiva companie a lăudat rezultatele obținute în urma administrării simufilamului, oamenii de știință au declarat că rezultatele sunt neconcludente. Aceștia au motivat că timpul în care pacienții au fost monitorizați nu a fost suficient de îndelungat, unii chiar acuzând că rezultatele au fost măsluite.

În urma acestor concluzii, luna trecută, revista ”Neurobiology of Aging” a prezentat îngrijorarea unei alte publicații despre Alzheimer. Aceasta a fost scrisă de Dr. Wang și de Dr. Burns și a reprezentat un punct esențial în ceea ce privește ipoteza de tratament a companiei.

The post Eficacitatea unui medicament experențial împotriva Alzheimer, contestată appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code