Flux-stiri

Bill Gates spune că dacă oamenii vor reduce consumul de carne, acest lucru nu va ajuta la rezolvarea crizei

Bill-GatesBill-Gates

  • Gates este de mult timp un activist în domeniul climei, finanțând numeroase start-up-uri dedicate acestei cauze.
  • Anul trecut a publicat cartea How To Avoid a Climate Disaster: Soluțiile pe care le avem și descoperirile de care avem nevoie, în care susținea că inovația tehnologică este esențială pentru a schimba economia.
  • Mă uit la ceea ce trebuie să facă lumea pentru a ajunge la zero, nu folosesc clima ca pe o cruciadă morală, a spus Gates.

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat în timpul unui interviu acordat săptămâna trecută că mustrarea oamenilor pentru că au lucruri frumoase sau mănâncă carne nu va rezolva criza climatică.

Gates a făcut acest comentariu în cadrul unui episod al podcastului Bloomberg’s Zero cu gazda Akshat Rathi, publicat miercuri. Rathi l-a întrebat pe Gates dacă este nevoie de o revoluție socială și politică pentru a compensa deficiențele tehnologiei în abordarea schimbărilor climatice. Oricine spune că le vom spune oamenilor să nu mai mănânce carne sau să nu mai dorească să aibă o casă frumoasă și că, practic, vom schimba dorințele umane, cred că este prea dificil, a recunoscut Gates.

El a susținut apoi că aceste lucruri nu trebuie neapărat să joace un rol central în combaterea schimbărilor climatice, menționând că țările bogate sunt responsabile pentru mai puțin de o treime din totalul emisiilor.

Acele două treimi [rămase] din emisii sunt destul de elementare în ceea ce privește caloriile și adăposturile și transportul și bunurile folosite. Așadar, excesele țărilor bogate… chiar și limitarea completă a acestora nu reprezintă o soluție la această problemă, a spus el, adăugând: Mă uit la ceea ce trebuie să facă lumea pentru a ajunge la zero, nu folosesc clima ca pe o cruciadă morală.

The post Bill Gates spune că dacă oamenii vor reduce consumul de carne, acest lucru nu va ajuta la rezolvarea crizei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code