Flux-stiri

Boala care continuă să afecteze copiii și adolescenții, chiar dacă sunt vaccinați. Se poate răspândi tușind sau vorbind

EMA a aprobat vaccinul de la Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 aniEMA a aprobat vaccinul de la Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

  • 94% dintre persoanele infectate cu oreion din SUA erau deja vaccinate împotriva bolii
  • Aproape 91% din populația Statelor Unite a făcut cel puțin o doză din cele două de vaccin împotriva pojarului, oreionului și rubeolei sau de vaccin ROR
  • O a treia doză a vaccinului ar putea fi introdusă ca să combată epidemiile de oreion

Cazurile de oreion continuă să circule în Statele Unite, în special printre persoanele care erau deja vaccinate împotriva bolii. Aproximativ 94% dintre copiii și adolescenții care au contractat acest virus extrem de contagios fuseseră vaccinați. Cazurile de oreion au scăzut anul trecut, comparativ cu cei șase ani anteriori, dar boala a continuat să circule în SUA, relatează NBC News.

„Înainte, epidemiile de oreion la persoanele vaccinate nu erau comune, inclusiv la copiii vaccinați. Dar simptomele bolii sunt de obicei mai ușoare, iar complicațiile sunt mai rare la persoanele vaccinate”, a spus Mariel Marlow, epidemiolog la CDC.

Experții nu sunt siguri de ce oamenii vaccinați fac oreion, dar mai mulți factori par să influențeze imunitatea vaccinaților, inclusiv lipsa expunerii anterioare la virus, imunitatea scăzută și circulația genotipurilor pe care vaccinul nu le conține.

Oreionul se transmite prin contact direct cu saliva sau cu particulele respratorii din gura, nasul și gâtul unei persoane infectate. O persoană infectată cu oreion poate transmite boala dacă tușește, strănută, vorbește sau bea din același recipient sau prin activități care implică apropierea sau contactul, precum sporturile. Aproape 91% din populația Statelor Unite a făcut cel puțin o doză din cele două de vaccin împotriva pojarului, oreionului și rubeolei sau de vaccin ROR.

Cazurile din ultimii ani au fost provocate de mari epidemii locale, iar un vârf atins în 2016 și 2017 a inclus peste 150 de epidemii raportate în 37 de state și în Washington, D.C., cu un total de aproximativ 9.000 de infectări. Anul trecut, cazurile de oreion au scăzut comparativ cu cei 6 ani precedenți. De la 1 aprilie 2020 până la sfârșitul anului, 32 de departamente de sănătate din SUA au raportat 142 de cazuri de infectare.

Dr. Amesh Adalja, de la Școala de Sănătate Publică John Hopkins Bloomberg spune că oprirea noilor epidemii de oreion ar putea depinde de o a treia doză a vaccinului. Inițial era o singură doză recomandată, în 1977, dar în 1989, numărul a crescut la două doze. În 2017, CDC a suferat ca o a treia doză a vaccinului ROR să fie administrată persoanelor cu risc ridicat de infectare cu oreion.

„Poate că vom îmbunătăți vaccinul ca să îl facem adecvat tulpinii cu care ne confruntăm, dar s-ar putea să nu fie cazul. Vaccinul actual încă funcționează foarte bine, iar atunci când nu funcționează, o a treia doză își face treaba.”, a spus Adalja.

The post Boala care continuă să afecteze copiii și adolescenții, chiar dacă sunt vaccinați. Se poate răspândi tușind sau vorbind appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code