Flux-stiri

Boris Johnson călătoreşte în Europa de Est: „Putin trebuie să eșueze”

  • Boris Johnson va călători, marți, la granița NATO cu Rusia, pentru a se întâlni cu omologii săi din Polonia și Estonia.
  • Anterior, premierul britanic l-a avertizat pe Vladimir Putin că va „simți consecințele” invaziei în Ucraina.
  • Johnson insistă asupra unității occidentale în vederea sancționării președintelui Rusiei pentru declanșarea conflictului din Ucraina, în care s-au pierdut numeroase vieți.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, călătoreşte, marţi, la graniţa NATO cu Rusia, unde se va întâlni cu omologii săi din Polonia şi Estonia și va vizita trupele britanice. El i-a îndemnat pe aliaţi să „vorbească pe o singură voce” pentru a se asigura că „Putin trebuie să eşueze”. Anterior, Boris Johnson a promis că Vladimir Putin va „simţi consecinţele” pentru invazia sa în Ucraina, potrivit Sky News.

Johnson face presiuni pentru unitatea occidentală în vederea pedepsirii preşedintelui rus pentru declanşarea unui conflict în care s-au pierdut, deja, sute de vieţi.

Înainte de călătoria sa în Europa de Est, premierul i-a îndemnat pe aliaţi să „vorbească pe o singură voce” pentru a se asigura că „Putin trebuie să eşueze”.

Şi ministrul de Externe, Liz Truss, va pleca, de asemenea, într-o misiune diplomatică. Ea se pregăteşte să se adreseze Consiliului pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite de la Geneva.

Se aşteaptă ca Truss să spună, în faţa consiliului, că Putin are „sânge pe mâini” şi că „a ucis ucraineni”.

„Putin încalcă dreptul internaţional… el încalcă drepturile omului la scară industrială şi lumea nu va tolera acest lucru”, va spune Liz Truss într-un discurs în care va îndemna Occidentul să „izoleze” Rusia, ca urmare a războiului pe care l-a instigat.

Comentariile vin la doar 24 de ore după ce Moscova a sugerat că a pus forţa de descurajare nucleară a Rusiei în stare de alertă maximă ca răspuns la comentariile nespecificate ale ministrului de externe, Liz Truss.

The post Boris Johnson călătoreşte în Europa de Est: „Putin trebuie să eșueze” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code