Flux-stiri

Boris Johnson crede că lipsa de resurse ar putea încetini ofensiva Rusiei în Ucraina

  • Premierul britanic a reiterat prognoza făcută de către Serviciul britanic de informații al apărării potrivit căreia dinamica Rusiei în războiul din Ucraina va încetini în următoarele luni, pe măsură ce armata sa îşi va epuiza resursele.
  • Boris Johnson a mai declarat că forţele preşedintelui Vladimir Putin avansează în regiunea Donbas din estul ţării, provocând distrugeri, dar cu un cost ridicat în soldaţi şi arme.
  • Premierul britanic a asigurat că va pleda pentru o contraofensivă a ucrainenilor la summitul G7 care va avea loc în Germania.

Serviciul britanic de informaţii al apărării consideră că dinamica Rusiei în războiul din Ucraina va încetini în următoarele luni, pe măsură ce armata sa îşi va epuiza resursele, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

În comentariile publicate miercuri de cotidianul german „Sueddeutsche Zeitung”, Johnson a declarat că forţele preşedintelui Vladimir Putin avansează în regiunea Donbas din estul ţării, provocând distrugeri, dar cu un cost ridicat în soldaţi şi arme, conform Reuters.

„Serviciul nostru de informaţii în domeniul apărării crede, totuşi, că în următoarele câteva luni, Rusia ar putea ajunge la un punct în care nu mai există niciun impuls de înaintare, deoarece şi-a epuizat resursele”, a declarat Johnson în interviu.

„Atunci trebuie să îi ajutăm pe ucraineni să inverseze dinamica. Voi pleda pentru acest lucru la summitul G7 (care va avea loc în Germania)”, a mai spus el.

„În măsura în care ucrainenii sunt în poziţia de a începe o contraofensivă, aceasta ar trebui să fie sprijinită. Cu echipamente pe care ei le cer de la noi”, a mai spus el.

Întrebat cum ar arăta o victorie a Ucrainei sau un eşec al lui Putin, Johnson a spus: „Să recâştigăm cel puţin status quo-ul de dinainte de 24 februarie şi ca trupele Rusiei să fie respinse din zonele pe care le-au invadat”.

Autor: Iulian Moșneagu

The post Boris Johnson crede că lipsa de resurse ar putea încetini ofensiva Rusiei în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code