Flux-stiri

Boris Johnson va fi investigat pentru presupuse declaraţii false privind petrecerile din pandemie

Boris JohnsonBoris Johnson

  • Un raport oficial elaborat de Susan Gray, secretar adjunct al Biroului Cabinetului britanic, a stabilit că Guvernul Boris Johnson a eşuat în mod grav în respectarea normelor.
  • Pe fondul criticilor, Boris Johnson a declarat în februarie, în Camera Comunelor, că regretă situaţia generată de petrecerile organizate în birouri guvernamentale.
  • Premierul britanic a negat iniţial că ar fi fost încălcate regulile antiepidemice.

Camera Comunelor a decis, joi seară, investigarea premierului Boris Johnson de către o comisie specială pentru presupusa sfidare a Parlamentului britanic prin negarea acuzaţiilor referitoare la petrecerile organizate în birouri guvernamentale prin încălcarea normelor antiepidemice.

O moţiune depusă de Partidul Laburist (opoziţie) privind declanşarea unei investigaţii parlamentare a fost aprobată, joi seară, de Camera Comunelor, fără nicio obiecţie. Comisia pentru Privilegii a Camerei Comunelor va ancheta dacă premierul Boris Johnson, liderul Partidului Conservator, a sfidat Parlamentul prin declaraţiile repetate în care a negat încălcarea regulilor antiepidemice prin organizarea de petreceri în birouri guvernamentale în timpul pandemiei. Investigaţia parlamentară, care ar putea conduce la demiterea premierului Boris Johnson, va începe după ce Scotland Yard va prezenta concluziile propriei anchete, informează cotidianul The Evening Standard.

„Cred că premierul a pierdut deja încrederea publicului deoarece a încălcat propriile reguli anti-COVID. Şi cred că a pierdut şi încrederea parlamentarilor din propriul partid”, a afirmat joi seară liderul Partidului Laburist (centru-stânga, opoziţie), Keir Starmer.

Boris Johnson, aflat în vizită în India, a declarat, potrivit postului Sky News: „Nu vreau ca această situaţie să dureze la nesfârşit. Dar nu am absolut nimic de ascuns”.

Unul dintre membrii importanţi ai Partidului Conservator (centru-dreapta), deputatul Steve Baker, l-a acuzat pe Johnson de încălcarea „literei şi spiritului legii”, potrivit agenţiei Reuters. „Premierul ar fi trebuit să plece de mult timp. Trebuie să ştie că acum iese la iveală adevărul”, a subliniat Steve Baker, care până acum a fost un susţinător constant al lui Boris Johnson.

Premierul Boris Johnson a fost amendat recent de Poliţia londoneză în cadrul investigaţiilor privind petreceri organizate în sedii guvernamentale în timpul pandemiei, iar opoziţia laburistă îi cere demisia. Colegii lui Boris Johnson din Partidul Conservator ar prefera amânarea schimbării premierului de teamă să nu genereze instabilitate în contextul conflictului din Ucraina.

Boris Johnson a negat iniţial că ar fi fost încălcate regulile antiepidemice, iar ulterior a argumentat că nu şi-a dat seama că s-a întâmplat acest lucru. Oficialii de la Downing Street au negat că Boris Johnson ar fi indus în eroare Parlamentul în mod intenţionat.

Numeroşi consilieri ai premierului Boris Johnson au demisionat în februarie pe fondul presiunilor politice apărute din cauza petrecerilor organizate în 2020 şi 2021 în birouri guvernamentale prin încălcarea normelor antiepidemice.

The post Boris Johnson va fi investigat pentru presupuse declaraţii false privind petrecerile din pandemie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code