Flux-stiri

Mai multe obiective istorice din orașul Kiev sunt în pericol

  • Mai multe obiective istorice din capitala ucraineană sunt în pericol.
  • Experții se tem ca orașul Kiev să nu aibă soarta capitalei cecene, Groznîi, care în 1999 a fost distrusă de armata lui Vladimir Putin.
  • Experții au arătat care sunt principalele situri aflate în pericol.

Specialiștii avertizează că din cauza războiului din Ucraina, mai multe obiective istorice din capitala ucraineană sunt în pericol. Experții se tem ca orașul Kiev să nu aibă soarta capitalei cecene, Groznîi, care în 1999 a fost distrusă de armata lui Vladimir Putin.

Forțele rusești se află la periferia Kievului și există temeri că acestea s-ar putea pregăti pentru aceeași tactică „nediscriminatorie a pământului pârjolit”, folosită în capitala cecenă, Groznîi, în 1999, anunță corespondenții CNN.

Kievul este un oraș cu o vechime de peste 1.500 de ani, o capitală, cândva, plină de viață, cu 2,8 milioane de locuitori, care găzduiește comori internaționale de neînlocuit, inclusiv repere arhitecturale și monumente culturale.

„Dacă Putin nivelează Kievul așa cum a nivelat Harkovul și alte orașe, sunt multe lucruri care vor fi pierdute pentru totdeauna”, a declarat Olenka Z. Pevny, profesor asociat de studii slave și ucrainene la Universitatea din Cambridge.

Experții au arătat care sunt principalele situri aflate în pericol:

Catedrala Sfânta Sofia: Construită în secolul al XI-lea, catedrala este încununată de cupole aurii strălucitoare și se află în centrul Kievului.

Catedrala și mănăstirea cu domuri de aur Sfântul Mihail: Această biserică, construită pentru, prima dată în 1108, a jucat un rol important în Revoluția Demnității, cunoscută și sub numele de Revoluția Maidan, oferind un adăpost sigur pentru cei răniți în timpul violențelor.

Mănăstirea Peșterilor: Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO prezintă biserici subterane și adăpostește relicve ale unor sfinți care datează din secolul al X-lea.

Palatul prezidențial: Maiestuosul Palat Mariinsky, în stil baroc, este reședința ceremonială a președintelui Ucrainei și este situat în apropierea Parlamentului.

The post Mai multe obiective istorice din orașul Kiev sunt în pericol appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code