Flux-stiri

Bulgaria trece la moneda euro în 1 ianuarie 2024. „Nu va exista perioadă de tranziție”

Bulgaria va trece la moneda euro în 2024Bulgaria va trece la moneda euro în 2024

  • Bulgaria va adopta moneda euro europeană în 1 ianuarie, 2024, după cum a decis guvernul anterior, a anunţat vicepremierul şi ministrul de finanţe bulgar Asen Vassilev.
  • Potrivit agenției de presă Novinite, adoptarea euro va avea loc brusc, fără o perioadă de tranziţie.
  • „Bulgaria va adopta moneda euro la 1 ianuarie 2024, așa cum a decis guvernul anterior”, au anunțat ministrul de finanțe Asen Vassilev și ministrul inovației Daniel Lorer.

Bulgaria va adopta moneda euro în 1 ianuarie, 2024, după cum a decis guvernul anterior, a anunţat vicepremierul şi ministrul de finanţe bulgar Asen Vassilev.

Planul de adoptare a monedei euro rămâne același cu cel anunțat de Banca Națională a Bulgariei și de Ministerul Finanțelor în iunie anul trecut. Acesta prevede adoptarea imediată a monedei euro, fără o perioadă de tranziție.

Sunt două-trei termene în acest plan, dar nimic altceva nu a fost schimbat de la 30 iunie anul trecut. Absolut toți cetățenii, nu doar parlamentarii, au avut aproape un an pentru a se familiariza cu acest plan„, a explicat Asen Vassilev.

Cea mai importantă parte din plan rămâne intrarea Bulgariei în zona euro. „În general, mesajul politic de la noi este că data de 1 ianuarie 2024 este susținută de toți, partea tehnică este studiată atât de Ministerul Finanțelor, cât și de toți cei implicați. Pentru că procesul în sine îi privește pe toți cei care fac cumpărături, dar pentru stat în sine este un proces foarte important”, a completat Daniel Lorer.

Ministrul Inovării i-a sfătuit pe politicienii bulgari să se grăbească cu adoptarea finală a planului după pregătirea analizelor solicitate în prezent.

„Mesajul meu către toți oamenii din Parlamentul bulgar și în special către partenerii de coaliție este să arăt o responsabilitate excepțională pentru acest proces, astfel încât să se poată desfășura cât mai repede – 1 ianuarie 2024 vine foarte curând și avem o mulțime de măsuri tehnice” , a adăugat Lorer.

În prezent, Bulgaria nu îndeplinește criteriile de la Maastricht de adoptare a monedei euro, din cauza pandemiei de covid. Bulgaria în „sala de așteptare a zonei euro”, așa cum numesc specialiștii europeni mecanismul valutar ERM 2. Nu există o perioadă anumită de timp în care o țară poate sta în așteptare, anunță presa din Bulgaria.

The post Bulgaria trece la moneda euro în 1 ianuarie 2024. „Nu va exista perioadă de tranziție” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code