Flux-stiri

Secretarul general NATO vrea să devină guvernator al Băncii Centrale din Norvegia

Secretarul general NATO vrea să devină guvernator al Băncii Centrale din NorvegiaSecretarul general NATO vrea să devină guvernator al Băncii Centrale din Norvegia

  • Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat marţi că a aplicat pentru a deveni guvernator al Băncii centrale din Norvegia după expirarea actualului mandat, informează agenţia Associated Press.
  • Mandatul lui Jens Stoltenberg în funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice se va încheia pe 1 octombrie 2022.

Oeystein Olsen, actualul guvernator al Băncii centrale din Norvegia (Norges Bank), se va retrage la începutul anului 2022, după ce a fost în funcţie din ianuarie 2011. Mandatul lui Jens Stoltenberg în funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice se va încheia pe 1 octombrie 2022.

Jens Stoltenberg a declarat marţi că a contactat în noiembrie Ministerul de Finanţe de la Oslo pentru a întreba dacă poate depune actele în scopul ocupării funcţiei de guvernator al Băncii centrale. „Am făcut acest lucru, este un post pentru care sunt foarte motivat.

Ministerul de Finanţe mi-a clarificat că fostul meu post de prim-ministru şi cel de secretarul general NATO nu reprezintă impedimente pentru ocuparea funcţiei de guvernator al Băncii centrale”, a afirmat Jens Stoltenberg.

„Am transmis clar Ministerului de Finanţe că, dacă voi obţine această funcţie, nu va fi posibil să îmi încep activitatea înainte de încheierea mandatului meu la NATO, pe 1 octombrie 2022”, a subliniat Jens Stoltenberg.

The post Secretarul general NATO vrea să devină guvernator al Băncii Centrale din Norvegia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code