Flux-stiri

Premieră în România. Prima linie de tramvai construită după 1990 pe un amplasament nou

  • S-a întâmplat la Oradea, iar inaugurarea are loc miercuri.
  • Lucrările au fost finanțate prin fonduri europene în valoare de 11,6 milioane de euro.

În Oradea a fost construită prima linie de tramvai după 1990 pe un amplasament nou. Lucrarea a fost realizată cu fonduri europene. Prima linie de tramvai construită pe un traseu nou creat în România, după 1990, va fi inaugurată miercuri, la Oradea.

Investiţia a fost realizată cu fonduri europene în valoare de 11,6 milioane de euro.

„Această extindere a liniei de tramvai este o premieră pentru România după 1990. Au fost lucrări de montare a liniei de tramvai, a firului de contact, a stâlpilor şi tot ce a fost nevoie pentru ca linia de tramvai să poată fi dată, de mâine, în folosinţă. În următoarele zile mai rămân de montat panourile de informare pentru cetăţeni, cu minutele în care ajung tramvaiele în staţii”, a declarat primarul oraşului Oradea, Florin Birta.

Noua linie de tramvai are o lungime de 3,8 kilometri. Pe lângă linii, fire de contact şi stâlpi, au fost montate gazon cu sistem de irigaţii, instalaţii de semaforizare şi adăposturi în staţiile de tramvai.

The post Premieră în România. Prima linie de tramvai construită după 1990 pe un amplasament nou appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code