Flux-stiri

Primarul Kievului,Vitali Klitschko: Războiul va bate la ușa Germaniei

Vitali KlitschkoVitali Klitschko

  • Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a cerut Germaniei sprijin suplimentar pentru țara sa, astfel încât să poată respinge atacurile rusești, relatează newsbeezer.com.
  • Apelul a fost făcut înainte de vizita așteptată a cancelarului german Olaf Scholz în Ucraina, a informat DPA.
  • Au existat rapoarte în mass-media că Scholz intenționează să viziteze Kievul în cursul acestei luni cu președintele francez Emmanuel Macron și premierul italian Mario Draghi.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a cerut Germaniei sprijin suplimentar pentru țara sa, astfel încât să poată respinge atacurile rusești. 

„Avem nevoie de sprijinul puternic al celor trei lideri ai celor mai importante țări, de impunerea de sancțiuni și de furnizarea de arme”, a declarat Klitschko pentru ziarul german Bild și a cerut din nou mai multe muniții și arme moderne. Kievul a cerut în repetate rânduri ajutor Germaniei, dar Berlinul a întârziat să răspundă.

Klitschko a spus că a aflat din discuțiile cu armata că armele promise sosesc, dar nu în cantitățile așteptate de ucraineni. 

„Aceasta înseamnă că pierdem o parte din teritoriul nostru, pierdem vieți”, a spus Klitschko.

Vizita în Ucraina a celor trei lideri va da mai multă claritate situaţiei din Ucraina

Potrivit acestuia, vizita în Ucraina a celor trei lideri va da mai multă claritate situaţiei din Ucraina. „Cred că ai putea înțelege mai bine situația dacă vezi orașe precum Bucha cu proprii tăi ochi”, a explicat Klitschko.

„Este adevărat că nu este ca în martie, când trupele ruse tocmai se retrăseseră din orașe. Dar când cei trei șefi de stat vor vedea situația cu ochii lor și vor vorbi cu oamenii, ei vor simți cât de important este să ne susțină. Cu de toate, cu arme, cu bani, cu ajutor umanitar”, a adăugat el.

În același timp, deși forțele ruse par să se concentreze asupra sudului și estului Ucrainei, primarul capitalei ucrainene a avertizat că nu este deloc în siguranță.

„Kievul a fost și rămâne o țintă. Președintele rus Vladimir Putin are pretenții asupra tuturor teritoriilor care au aparținut țării sale în trecut”, a spus Klitschko. 

„Interesul lui nu se limitează la Kiev sau la granița poloneză. Va merge atât de departe cât îi permitem noiRăzboiul va bate la ușa germanilor”, a conchis primarul Kievului.

The post Primarul Kievului,Vitali Klitschko: Războiul va bate la ușa Germaniei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code