Flux-stiri

Bullying-ul rămâne o problemă reală în România. Ce spun psihologii

bullyingbullying

  • Un nou studiu arată că abuzul fizic din familie asupra unui copil este asociat cu bullying.
  • Psihologii spun că un copil care este supus bullying-ului este vulnerabil.
  • 56% din părinți recurg la pedepese în momentele în care copiii lor greșesc.

Copiii nu au scăpat de bulliyng nici în 2022. Un studiu realizat de Salvați Copiii arată că abuzul fizic asupra copilului în familie este asociat cu comportamente de tip bullying. Asta în condițiile în care 56% dintre părinți au declarat că-și pedepsesc copiii dacă greșesc.

Teodor Vasile, elev în clasa a VIII-a, spune că și el a experimentat metoda pedepselor.

„Am fost pedepsit chiar de foarte multe ori pentru că atunci când eram mic aveam o problemă foarte mare să-mi fac temele și mă certa la aproape în fiecare seară că tot nu înțelegeam că mă ajută să fac temele și s-a săturat și a început să mă pedepsească în loc să mă certe”, spune Teodor Vasile.

Ana Ivan are trei copii la grădiniță, dar niciodată nu a recurs la pedepse. Știe efectele negative ale acestora și preferă să discute cu ei, în loc să aplice sancțiuni.

„Eu înțeleg că nu este ușor să educi un copil, dar dacă te uiți la repercursiunile pe care le are asupra copilului pe termen lung cred că mai mulți părinți ar renunța la această metodă și inclusiv profesorii. Pentru că nu sunt cățeii, sunt copii și ei înțeleg. Trec prin anumite etape și eu spun din postura de mamă a 3 copii care găsește varianta frumoasă de a mă înțelege cu toți 3”, spune Andrei Ivan.

Un copil care este supus bullyingului este un copil vulnerabil, aşa cum îţi explică psihologul Bianca Pescaru. Chiar dacă aceste agresiuni vin din partea părinților, profesorilor sau a colegilor.

„Un copil care este supus bullyingului este un copil, în primul rând, foarte rănit, foarte vulnerabil. Lucrurile astea vor avea urmări pe termen lung şi pe termen lung pentru dezvoltarea psiho-emoţională”, declară psihologul Bianca Pescaru.

The post Bullying-ul rămâne o problemă reală în România. Ce spun psihologii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code