Flux-stiri

Bustul unui erou sovietic din cel de-al Doilea Război Mondial a fost demolat în Harkov

  • Bustul mareșalului Gheorghi Jukov a fost demolat în orașul ucrainean Harkov.
  • O înregistrare video, care circulă pe rețelele de socializare, arată cum bustul este răsturnat de pe soclu.
  • Mareșalul Jukov este considerat cel mai important comandant sovietic din cel de-al Doilea Război Mondial. El a jucat roluri-cheie în bătăliile de la Stalingrad și Kursk și a comandat asaltul final asupra Berlinului.

Un monument al comandantului sovietic și eroului din al Doilea Război Mondial, mareșalul Gheorghi Jukov, a fost demolat în orașul ucrainean Harkov, relatează BBC.

O înregistrare video, care circulă pe rețelele de socializare, arată cum bustul este răsturnat de pe soclu.

Oficialul local, Tatiana Topchiy, a declarat, pentru postul de televiziune ucrainean, Suspilne, că incidentul s-a petrecut rapid, în jurul orei locale 11:00. Ea a adăugat că nu știe cine este responsabil.

Autoritățile locale din oraș se opun de mult timp dezmembrării monumentului.

Konstantin Nemichev, liderul unei unități militare numite Kraken, afiliată la Corpul Național de extremă dreapta, a declarat că unitatea a comis actul.

O versiune mai lungă a videoclipului, publicat pe canalul său Telegram, arată bustul pus într-un camion și aruncat la o groapă de gunoi.

Mareșalul Jukov este considerat cel mai important comandant sovietic din cel de-al Doilea Război Mondial. El a jucat roluri-cheie în bătăliile de la Stalingrad și Kursk și a comandat asaltul final asupra Berlinului.

Modul în care a fost îndepărtat monumentul va fi, probabil, considerat o provocare gravă de către mulți ruși.

The post Bustul unui erou sovietic din cel de-al Doilea Război Mondial a fost demolat în Harkov appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code