Flux-stiri

Cadoul de Crăciun al vulcanului La Palma: „Erupția s-a sfârșit”

Vulcanul EtnaVulcanul Etna

  • 85 de zile și opt ore de erupție a Cumbre Vieja.
  • Un con care a ajuns la 1.121 de metri deasupra nivelului mării.
  • Șase cratere și reziduuri care au atins o grosime de 70 de metri.
  • 9.090 de cutremure.
  • Toate acestea au fost suferite de locuitorii din La Palma.

„Erupția s-a sfârșit”. O frază mult așteptată de toți locuitorii din La Palma încă din 19 septembrie, care a fost pronunțată cu mare solemnitate de Julio Ruiz, consilier de securitate al Insulelor Canare și purtător de cuvânt al Planului de urgență vulcanică al insulelor (Pevolca). Cel mai frumos cadou de Crăciun.

85 de zile și opt ore de erupție. Un con care a ajuns la 1.121 de metri deasupra nivelului mării. Șase cratere. Reziduuri care au atins o grosime maximă de 70 de metri. 9.090 de cutremure. Toate acestea au fost suferite de locuitorii din Palencia.

Oamenii de știință consideră că erupția vulcanică din La Palma s-a încheiat, după ce sâmbătă a luat sfârșit perioada de 10 zile de inactivitate stabilită la sfârșitul emisiilor de lavă și gaze.

Președintele Insulelor Canare, Ángel Víctor Torres, a salutat sfârșitul erupției și a declarat că reconstrucția insulei va fi abordată cât mai repede posibil și cu toate garanțiile, relatează EFE.

„Mi-aș fi dorit să fi fost mult mai devreme. Capacitatea sa de distrugere a fost cea mai mare din istoria Insulelor Canare. Astăzi marchează sfârșitul erupției vulcanice din La Palma”, a scris președintele regional.

The post Cadoul de Crăciun al vulcanului La Palma: „Erupția s-a sfârșit” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code