Flux-stiri

California, afectată de cea mai mare ninsoare din ultimele decenii

  • California este afectată de cea mai mare ninsoare din ultimele decenii, după cea mai nemiloasă secetă din ultimii 126 de ani.
  • Sierra Nevada din California a înregistrat un nou record de ninsori, lăsând în urmă una dintre cele mai abundente căderi de zăpadă din ultimele decenii.
  • După luni întregi de incendii și secetă, viscolul puternic a provocat întreruperi de curent și de aprovizionare.

California este afectată de cea mai mare ninsoare din ultimele decenii, după cea mai nemiloasă secetă din ultimii 126 de ani. Sierra Nevada din California a înregistrat un nou record de ninsori, lăsând în urmă una dintre cele mai abundente căderi de zăpadă din ultimele decenii.

După luni întregi de incendii și secetă, viscolul puternic a provocat întreruperi de curent și de aprovizionare. Până marți, de la începutul lunii, au căzut peste cinci metri de zăpadă, ceea ce a făcut ca luna decembrie să fie cea mai înzăpezită din zonă și a treia cea mai înzăpezită la nivel global.

Oficialii de la Laboratorul de zăpadă din Sierra Centrală a Universității din California au înregistrat peste 513 centimetri de zăpadă „adâncă, greu de străbătut”, relatează CNN. Muncitorii au avut nevoie de aproape o oră pentru a ajunge la locul unde au măsurat adâncimea zăpezii, la o distanță de doar 46 de metri de laborator.

Seceta din timpul verii, record din ultimii 126 de ani

Este una dintre cele mai abundente căderi de zăpadă înregistrate în apropierea marelui lac Tahoe, situat între California și Nevada, care s-a apropiat de recordul stabilit în 1970. Autostrăzile principale au fost închise din cauza furtunii, iar utilajele de deszăpezire sunt în permanență în funcțiune. Schimbările climatice provoacă schimbări dramatice între extreme uscate și extreme umede, iar statul California tocmai a cunoscut o schimbare bruscă a temperaturii.

Seceta din California din această vară a fost un record de 126 de ani, fiind cea mai secetoasă lună iulie de la începutul înregistrărilor, în 1895. Odată terminată vara, în octombrie au venit ploi abundente în acest stat și în unele părți ale Pacificului de Nord-Vest, ceea ce a crescut semnificativ umiditatea.

La rândul lor, localnicii au decis să se bucure de ninsoare și au ieșit pe străzi în echipament complet, inclusiv sănii și plăci de schi. Adevărul este că, până la noi ordine, în zona Sierra Nevada a statului se poate schia ca pe o pârtie de schi.

The post California, afectată de cea mai mare ninsoare din ultimele decenii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code