NEWSNET

Flux-stiri

Campania de vaccinare anti-Covid în şcolile din ţară a început cu stângul. Cabinetele medicale sunt puţine şi nepregătite

vaccinare copiivaccinare copii

  • Cabinetele medicale şcolare sunt puţine şi nepregătite.
  • În Dolj, 647 copii au fost vaccinați împotriva COVID-19.
  • Minorii se pot vaccina doar în prezența părinților.

Campania de vaccinare anti-Covid în şcolile din ţară a început cu stângul. Cabinetele medicale şcolare sunt puţine şi nepregătite. Iar părinții nu se înghesuie să-și trimită copiii la imunizat.

Preşedintele Asociaţiilor de Părinţi spune că este nevoie ca experții de la Ministerul Sănătații să le mai explice părinților avantajele și dezavantele vaccinului.

Cristache Iulian, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi: „Este clar că familiile nu se înghesuie să-și trimită copii la vaccinat. Mai e nevoie, teoretic, de niște cabinete școlare care la unitățile de învățământ avem doar într-un procent de maxim 20%. Să nu mai spun că unele au cabinete școlare, dar nu au personal medical”.

La Colegiul Național Elena Cuza din Craiova învață aproximativ 2.000 de elevi. Aici există un cabinet medical școlar cu doi medici și doi asistenți medicali. Managerul școlii, Liviu Cotfasă, spune însă că elevii nu pot fi vaccinați la școală.

„A venit o notă prin care să ni se propună să fim centru de vaccinare sau să alegem un centru de vaccinare din proximitatea școlii. Noi nu îndeplinim condițiile la cabinetul medical pentru a vaccina, nefiind posibile acele circuite de intrare-ieșire”, a declarat Liviu Cotfasă.

Potrivit autorităților, echipele mobile de vaccinare vor merge în orice şcoală unde se strâng cereri. Minorii se pot vaccina doar în prezența părinților, după exprimarea consimțământului.

The post Campania de vaccinare anti-Covid în şcolile din ţară a început cu stângul. Cabinetele medicale sunt puţine şi nepregătite appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code