Flux-stiri

Rusia anunţă armistiţii temporare în mai multe zone din Ucraina, pentru evacuarea civililor

  • Rusia a anunțaț decizia de a înceta, temporar, confruntările militare în mai multe orașe din Ucraina, începând de marți dimineața, pentru a permite funcționarea culoarelor umanitare.
  • Armistiţiile temporare vor fi valabile în oraşele Kiev, Sumi, Harkiv, Cernighiv şi Mariupol.
  • Decizia vine în contextul celei de-a treia runde de negocieri dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei, soldată cu „mici progrese” privind coridoarele umanitare.

Rusia a anunţat, luni seară, decizia de a înceta, temporar, confruntările militare în mai multe oraşe din Ucraina, începând de marţi dimineaţă, pentru a permite funcţionarea culoarelor umanitare.

„Federaţia Rusă anunţă încetarea focului, începând de marţi, de la ora 10.00 (9.00, ora Ucrainei, 9.00, ora României), pentru a permite evacuarea civililor”, a transmis, luni seară, Celula pentru operaţiuni umanitare a Ministerului Apărării de la Moscova, conform cotidianului Le Figaro.

Armistiţiile temporare vor fi valabile în oraşele Kiev, Sumi, Harkiv, Cernighiv şi Mariupol, a precizat Ministerul rus al Apărării.

A treia sesiune a negocierilor între Rusia şi Ucraina, care s-a încheiat luni seară, prin acorduri generale în sensul organizării culoarelor umanitare, dar fără rezultate „semnificative” în sensul unui armistiţiu general pe durată nedeterminată.

„Am obţinut anumite rezultate pozitive în privinţa logisticii culoarelor umanitare. Situaţia generală nu s-a îmbunătăţit”, a declarat şeful delegaţiei ucrainene, consilierul prezidenţial Mihail Podoliak.

Negocierile vor continua cu o nouă rundă, în eforturile de a se ajunge la un acord pentru încetarea confruntărilor militare.

Anunțul vine în contextul în care un oficial american din domeniul apărării, citat de CNN, a spus că forțele rusești „intensifică bombardamentele asupra marilor orașe ucrainene, printre care Harkov, Kiev și Cernihiv, precum și asupra orașelor Mykolaiv și Mariupol din sud.

„Am observat o creștere a ceea ce numim focuri cu rază lungă de acțiune, bombardamente, atacuri cu rachete, artilerie și estimăm că lovesc ținte civile, infrastructură, zone rezidențiale”, a declarat oficialul.

The post Rusia anunţă armistiţii temporare în mai multe zone din Ucraina, pentru evacuarea civililor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code