NEWSNET

Flux-stiri

Stațiune celebră de schi, dată în judecată de familia unui bărbat care s-a infectat cu COVID-19 și apoi a murit

  • Rudele unui bărbat care a murit după ce s-a infectat cu COVID dau în judecată stațiunea Ischgl.
  • Familia cere despăgubiri de 100.000 de euro, din partea autorităților austriece.
  • În primăvara acestui an, stațiunea de schi a fost un adevărat focar de infecție.

Procesul în care rudele unui fost jurnalist, infectat cu COVID, cer despăgubiri statului austriac începe astăzi. Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, a făcut o formă severă a bolii și a murit.

Reclamanții argumentează deschiderea acestui proces civil prin faptul că victima s-a infectat în luna martie, în stațiunea de schi. Soția și fiul pacientului decedat spun că oficialii austrieci sunt de vină pentru asta, pentru că nu au impus restricții la timp. Iar pentru asta cer despăgubiri de 100.000 euro.

Acolo a fost un adevărat focar de infecție, însă autoritățile au primit în continuare turiști. Reclamanții sunt susținuți de Asociația pentru Protecția Consumatorului, care critică îi critică în special pe cancelarul autriac și pe ministrul sănătății de la acea vreme.

Parchetul din Insbruck i-a anchetat pe primarul din Ischgl și patru funcționari din Tirol pentru punere în pericol și neglijență în limitarea răspândirii infecției. Însă, dacă vor fi sau puși sub acuzare, va decide Ministerul Justiției. Până când se va lua o decizie în cazul procesului penal, este posibil ca procedura civilă să fie suspendată.

Șeful Asociației pentru Protecția Consumatorului spune că are mai multe acțiuni colective și se așteaptă la aproximativ 3.000 de plângeri împotriva statului austriac. Asta pentru că știm că stațiuinile de schii din Austria au rămas deschise în plin val trei al pandemiei. Iar până acum s-a dovedit că peste 10.000 de turiști s-au infectat în vacanță, la Ischgl.

The post Stațiune celebră de schi, dată în judecată de familia unui bărbat care s-a infectat cu COVID-19 și apoi a murit appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code