Flux-stiri

Campania „Stand Up For Ukraine”, susținută de celebrități, a strâns 11 miliarde de dolari

  • O campanie globală de donații a strâns 10,1 miliarde de euro (11 miliarde de dolari) pentru a ajuta peste 10 milioane de persoane refugiate în interiorul și în afara Ucrainei de la invazia Rusiei de acum șase săptămâni.
  • Peste 4 milioane de persoane din Ucraina s-au refugiat în țările UE de la invadarea Rusiei, la 24 februarie, inclusiv aproximativ 2,6 milioane în Polonia. Alte 6,5 milioane de persoane sunt evacuate în interiorul țării.
  • Campania de donații online Stand Up For Ukraine a fost organizată de Comisia Europeană și Canada împreună cu Global Citizen, un grup nonguvernamental.

Campania „Stand Up For Ukraine”, susținută de celebrități, a strâns 11 miliarde de dolari, (10,1 miliarde de euro) pentru a ajuta peste 10 milioane de persoane refugiate în interiorul și în afara Ucrainei de la invazia Rusiei de acum șase săptămâni, informează Bloomberg.

Susținută de Europa, Canada, țările din Golf și de celebrități precum Katy Perry, Madonna și Elton John, campania s-a încheiat în cadrul unui eveniment la Varșovia cu participarea președintelui polonez Andrzej Duda, a președintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen și a premierului canadian Justin Trudeau, care a apărut prin video conferință.

Solidaritatea țărilor, a companiilor și a oamenilor din întreaga lume oferă puțină lumină în această perioadă întunecată„, a declarat von der Leyen în fața audienței. „Iar după ce bombele vor înceta să cadă, vom ajuta poporul ucrainean să își reconstruiască țara.

Peste 4 milioane de ucraineni s-au refugiat în UE

Donațiile au inclus 6 miliarde de euro sub formă de granturi și împrumuturi de la instituțiile europene, inclusiv Banca Europeană de Investiții, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Alte 4,1 miliarde de euro vor proveni de la guverne și companii.

Cel puțin 7,3 miliarde de euro vor fi alocate pentru ajutorarea refugiaților din țările din prima linie a UE și din alte țări din regiune, cum ar fi Moldova. Restul este destinat persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei. Promisiunile au venit din partea guvernelor UE și a unor țări precum Elveția, Norvegia, Islanda și Consiliul de Cooperare al Golfului.

Peste 4 milioane de persoane din Ucraina s-au refugiat în țările UE de la invadarea Rusiei, la 24 februarie, inclusiv aproximativ 2,6 milioane în Polonia. Alte 6,5 milioane de persoane sunt evacuate în interiorul țării.

Campania de donații online Stand Up For Ukraine a fost organizată de Comisia Europeană și Canada împreună cu Global Citizen, un grup nonguvernamental. Printre alți artiști participanți se numără Hugh Jackman, Bruce Springsteen, U2 și Lenny Kravitz.

The post Campania „Stand Up For Ukraine”, susținută de celebrități, a strâns 11 miliarde de dolari appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code