Flux-stiri

Elon Musk: A.I. dacă este programată de ecologiști, poate duce la dispariția umanității

  • Elon Musk: A.I. dacă este programată de ecologiști, poate duce la dispariția umanității.
  • Ideile lui Musk s-au născut din teama că mișcarea ecologistă a mers prea departe.
  • 100 de lideri din domeniul tehnologiei se adună zilele următoare în Marea Britanie.
  • Aceștia vor discuta despre beneficiile și riscurile inteligenței artificiale.

Elon Musk a făcut primele declarații înainte de summit-ul AI din Marea Britanie. „Dacă inteligența artificială ar fi programată de fanaticii din mișcarea ecologistă, poate aduce la dispariția umanității”, spune el.

Musk este cunoscut pentru opiniile și preocupările sale legate de dezvoltarea tehnologiei și impactul asupra omenirii. El mereu a fost preocupat de viitorul inteligenței artificiale. Totuși susține că unii oameni ar putea folosi tehnologia pentru a proteja planeta punând capăt vieții umane. Ideile s-au născut din teama că mișcarea ecologistă „a mers prea departe”.

„Dacă începi să te gândești că oamenii sunt răi, atunci concluzia naturală este că oamenii ar trebui să se stingă. Dacă AI este programată de către cei care se ocupă de mediu, funcția sa de utilitate, va fi dispariția umanității…ei nici măcar nu vor crede că este rău”, spune Musk.

Totuși, mulți experți consideră că astfel de avertismente sunt, un pic cam exagerate. Peste 100 de lideri mondiali, șefi din domeniul tehnologiei, academicieni și cercetători în inteligența artificială, s-au adunat în Marea Britanie, să discute despre beneficiile și riscurile inteligenței artificiale. Printre delegații internaționali se numără Elon Musk, Sam Altman, vicepreședintele SUA Kamala Harris și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. De asemenea și China a trimis un înalt oficial. Acum așteptăm reacțiile și declarațiile acestora, după summit.

Citește și:

The post Elon Musk: A.I. dacă este programată de ecologiști, poate duce la dispariția umanității appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 60 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code