Flux-stiri

Când atingem vârful valului patru? Octavian Jurma: „E foarte grav dacă se stabilizează cifrele pe un platou”

Am trecut sau nu de vârful valului patru? E întrebarea care apare după bilanțul infectărilor anunțat de autorități ieri. România a înregistrat o scădere a infectărilor – e drept, venim după o zi de weekend, iar istoria ultimelor luni ne-a arătat că numărul testelor e mai mic pe final de săptămână!

România a raportat ieri 9.148 de noi infectări cu COVID-19. 183 sunt ale unor pacienți care au mai trecut o dată prin boală în urmă cu șase sau mai multe luni. Din păcate, numărul deceselor continuă să rămână la un nivel ridicat – peste 200! La fel și al pacienților internați la ATI!

Reamintim că România vine după o săptămână de record în care și-a doborât de mai multe ori propriul record de infectări. 15.037 a fost cel mai ridicat bilanț de până acum.

Pe la mijlocul lunii octombrie o să atingem vârful. Săptămâna trecută totuși a mai scăzut accelerarea infectărilor. Numărul de teste private a scăzut cu peste 10% și au stagnat față de săptămâna trecută. Ne putem aștepta ca săptămâna viitoare să mai avem o creștere dar să fie în zona de 15% o să ajungem la 16-17 mii de cazuri și acesta să fie vârful. Depinde foarte mult dacă e un vârf sau un platou. Știm din valul 3 că în România la 6.000 de cazuri pe zi se umpleau secțiile de ATI din România. Dacă cumva se stabilizează pe un platou e foarte grav. Nu mai contează dacă avem 16 sau 20 de mii, contează să fim sub 8.000. Și dacă o să vedem săptămâna asta o scădere, săptămânile viitoare vom vedea o creștere în decese și în numărul de oameni de la secțiile ATI”, a declarat Octavian Jurma în emisiunea Știu, la Aleph News.

The post Când atingem vârful valului patru? Octavian Jurma: „E foarte grav dacă se stabilizează cifrele pe un platou” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code