Flux-stiri

Când va apărea vaccinul împotriva Omicron. Anunțul făcut de Pfizer

Pfizer a început testarea vaccinului anti-Covid la copiii cu vârste sub 6 luniPfizer a început testarea vaccinului anti-Covid la copiii cu vârste sub 6 luni

  • Pfizer a anunțat când va apărea vaccinul împotriva Omicron.
  • Sabine Bruckner, șeful Pfizer Elveția: „Pfizer studiază eficacitatea vaccinului actual împotriva variantelor care apar și, simultan, lucrează la o nouă versiune a vaccinului“.

Dacă te întrebi când va apărea vaccinul împotriva Omicron, Pfizer îți aduce noi lămuriri. Compania farmaceutică spune că serul adaptat la varianta Omicron va fi disponibil în primăvara anului viitor.

Într-un interviu publicat marți de „Blick“, citat în presa italiană, Sabine Bruckner, șeful Pfizer Elveția, spune că grupul farmaceutic lucrează pe două fronturi: studiază eficacitatea vaccinului actual împotriva variantelor care apar și, simultan, lucrează la o nouă versiune a vaccinului.

Ceea ce se știe acum este că, după doza booster, protecția împotriva bolii cauzate de varianta Omicron este de 25 de ori mai mare la adulți. Prin urmare, a treia doză are un sens – în special pentru a proteja împotriva unei evoluții severe a bolii, a spus Bruckner.

Între timp, un studiu coordonat de Universitatea din Köln susține că administrarea celei de-a treia doze de vaccin conferă o protecție împotriva variantei Omicron comparabilă cu cea obținută cu două doze împotriva versiunii originale a virusului SARS-CoV-2.

Și Moderna a anunțat, în urmă cu o săptămână, că va începe să lucreze din ianuarie la o adaptare a vaccinului său împotriva Omicron. Vicepreşedintele Moderna, Dan Staner, spunea că, dacă rezultatele vor fi bune, va fi nevoie de câteva luni până când serul va fi disponibil.

The post Când va apărea vaccinul împotriva Omicron. Anunțul făcut de Pfizer appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code