Flux-stiri

Novak Djokovic a primit diploma de cetăţean de onoare în Muntenegru

novak-djokovicnovak-djokovic

  • Novak Djokovic a devenit cetățean de onoare al orașului Budva, din Muntenegru.
  • Este prima ieșire publică a tenismenului după ce, la începutul lunii, a fost expulzat din Australia și i-a fost anulată viza, pe motiv că acesta nu era imunizat.
  • Primarul orașului, Marko Carevic, i-a oferit lui Djokovic o icoană în semn de recunoștință, pentru că a ajutat „la păstrarea poporului sârb și a bisericii sârbe din Muntenegru”.

Novak Djokovic a devenit cetățean de onoare al orașului Budva, din Muntenegru. Sute de persoane s-au adunat în faţa primăriei din Budva, staţiune balneară de la Adriatică, pentru a-l saluta pe liderul mondial.

Djokovic a fost însoţit de părinţii săi și deși a fost prima ieșire publică a tenismenului, după expulzarea din Australia și anularea vizei, acesta nu a dat nicio declarație. Jucătorul a primit diploma de cetăţean de onoare al localităţii din mâna primarului.

„Aţi demonstrat prin eforturile şi prin munca dumneavoastră ce înseamnă să lupţi pentru familie şi popor”, a spus edilul.

„Novak, nu avem cuvinte să-ți mulțumim pentru că ai fost aici astăzi. Tu, cu munca ta grea, ai arătat cum e să lupți pentru familia ta, pentru poporul tău și, ceea ce este sigur, nu te-ai distanțat niciodată de oamenii tăi. Cu multă dragoste și respect, vrem să te numim noul nostru cetățean de onoare.”, a spus Marko Carevic.

Novak Djokovic este extrem de popular în Muntenegru, unde s-a şi căsătorit în 2014. Jucătorul era deja cetăţean de onoare într-un alt oraş muntenegrean, Niksic.

De la revenirea sa din Australia, liderul mondial ATP s-a mai deplasat în Muntenegru, unde a vizitat mânăstirea ortodoxă Ostrog şi l-a întâlnit pe mitropolitul Bisericii Ortodoxe sârbe din Muntenegru, Joanikije.

Novak Djokovic n-a putut să participe la Australian Open 2022, după ce i-a fost anulată viza de călătorie. Situația tenismenului, care nu este vaccinat împotriva COVID-19, ar putea să îl împiedice să joace la alte turnee importante.

The post Novak Djokovic a primit diploma de cetăţean de onoare în Muntenegru appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code