Flux-stiri

Când va avea loc următoarea rundă de negocieri între Ucraina și Rusia

negocieri Rusia-Ucrainanegocieri Rusia-Ucraina

  • Ucraina confirmă că următoarea rundă de discuţii cu Rusia va avea loc luni.
  • Zelenski a afirmat că a observat o abordare fundamental diferită în atitudinea Moscovei în negocieri.
  • Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei s-ar putea întâlni din nou săptămâna viitoare în Belarus.

Consilierul prezidenţial ucrainean Mykhailo Podoliak a confirmat, duminică, faptul că noile negocieri cu Rusia vor avea loc luni prin legătură video, anunţă CNN.

Un tweet de pe pagina de Twitter a lui Podoliak anunţa: „Din nou. Aceste negocieri merg non-stop în format de videoconferinţe. Grupurile de lucru funcţionează în mod constant. Un număr mare de probleme necesită o atenţie constantă. Luni, 14 martie, va avea loc o sesiune de negociere pentru a rezuma rezultatele preliminare”.

Membri ai delegaţiilor Ucrainei şi Rusiei au semnalat, duminică după-amiază, că există posibilitatea ajungerii în câteva zile la o soluţie diplomatică pentru oprirea confruntărilor militare, conform BBC News.

Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei s-ar putea întâlni din nou săptămâna viitoare în Belarus, dar ambele părţi au confirmat sâmbătă, fără a oferi detalii, că între timp au loc contacte prin videoconferinţă.

Cred că vom obţine unele rezultate în câteva zile”, a declarat duminică consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, şeful delegaţiei Kievului. „Ucraina nu va face concesii asupra principiilor. Rusia înţelege acest lucru şi începe deja să discute constructiv„, a adăugat Mihailo Podoliak.

La rândul său, şeful delegaţiei ruse, Leonid Sluţki, a afirmat, într-un interviu acordat RT citat de agenţiile de presă ruse, de BBC şi cotidianul The Times of Israel, că s-au înregistrat „progrese semnificative” în negocieri.

Dacă am compara poziţiile ambelor delegaţii la începutul negocierior şi acum, observăm progrese semnificative. Aşteptările mele personale sunt că aceste progrese s-ar putea dezvolta în următoarele câteva zile într-o poziţie unificată a ambelor delegaţii în documente care să fie semnate„, a subliniat Sluski.

Sâmbătă, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că a observat o abordare fundamental diferită în atitudinea Moscovei în negocieri, după ce omologul său rus, Vladimir Putin, declarase că sunt anumite evoluţii în negocieri.

„La ultimele întâlniri, reprezentanţii ucraineni şi ruşi au început să discute, iar ruşii nu mai impun doar ultimatumuri, ceea ce reprezintă o abordare fundamental diferită„, a afirmat Volodimir Zelenski în conferinţa de presă organizată sâmbătă, potrivit cotidianului Le Monde.

Rugat să comenteze afirmaţiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, privind „anumite evoluţii” în negocieri, Zelenski a declarat doar că este „mulţumit că are un semnal din partea Rusiei„.

Volodimir Zelenski a discutat din nou, sâmbătă seară, cu premierul Israelului, Naftali Bennett, despre un posibil summit la Ierusalim cu Vladimir Putin, iar oficiali israelieni au anunţat că preşedintele Rusiei analizează propunerea, deşi este „prematur” să fie analizate şansele organizării unei astfel de reuniuni.

The post Când va avea loc următoarea rundă de negocieri între Ucraina și Rusia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code