- Trei spitale din capitală ar putea fi digitalizate cu fonduri din PNRR.
- România încă nu are acces la fondurile PNRR din cauza deficitului.
- Dr. Radu Țincu: ,,Este esențial să facem pași pentru digitalizare și debirocratizare”.
Primăria Capitalei intenţionează să digitalizeze spitalele din Bucureşti, printre care Victor Babeş, Colentina şi Cantacuzino. Acestea ar urma să aibă un sistem digital care să centralizeze toate datele pacienţilor, tratamentele prescrise şi materialele folosite.
Banii ce ar urma să fie investiţi, o sumă de 50 milioane de lei, provin din PNRR.
Dr. Radu Ţincu, medic şi dublă specializare: ATI şi toxicologie, transmite pentru ALEPH NEWS ce ar presupune digitalizarea spitalelor.
,,Este absolut esenţial să facem aceşti paşi pentru digitalizare, pe de o parte, o debirocratizare. Avem mai mult timp să ne ocupăm de pacienţi decât să întocmim hârtii. Şi de pe altă parte, oferă o informaţie mult mai completă pacientului. Va avea mai multe documente amănunţite şi complete, astfel, pe termen lungă, să aibă acces la informaţii medicale”.
Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, relatează cum ar trebui să funcționeze un sistem medical digitalizat.
,,Pe noi ne ajută foarte mult cu informații în timp util cu colegi din alte părți, Putem să avem o relație directă cu Casa Națională de Sănătate și putem să scriem CTE în timp util, în mod electronic. Acum, evident, tehnica funcționează cu un sistem digital care să poată să fie fluibil, trebuie să funcționeze foarte bine”.
Anterior, într-o postare de pe 6 iulie, Ministerul Sănătăţii anunţase că va aloca 100 de milioane de euro din PNRR pentru digitalizarea spitalelor din România.
Anterior, într-o postare de pe 6 iulie, Ministerul Sănătății anunțase că va aloca 100 de milioane de euro din PNRR pentru digitalizarea spitalelor din România.
The post România are nevoie de 50 milioane de lei din PNRR pentru digitalizarea spitalelor appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Vidjean Mihai – senior editor