Flux-stiri

Temperaturile extreme afectează agricultura din România. Care culturi sunt grav afectate?

  • Temperaturile crescute au dus la scăderea semnficativă a producţiei agricole în Europa.
  • Climatologii avertizează că situaţia se va înrăutăţi tot mai mult în următorii ani din cauza schimbărilor climatice.
  • Culturile de piersici, cireşe şi roşii din România au fost grav afectate din cauza secetei.

Temperaturile crescute au dus la scăderea semnficativă a producţiei agricole în Europa. S-ar putea ajunge la deficit şi creşteri de preţuri. 

Producţia uleiului de măsline a scăzut în Spania, Grecia şi Italia. 

Culturile de piersici, cireşe şi roşii au fost grav afectate din cauza secetei, iar climatologii avertizează că situaţia se va înrăutăţi tot mai mult în următorii ani din cauza schimbărilor climatice. 

Cezar Gheorghe de la Clubul Fermierilor Români, spune că problema este una întâlnită la nivel global: 

,,Producţia care scade nu este numai în România. La nivel UE avem aceeaşi problemă, la nivelul continentului nord-american avem identic aceeaşi problemă, în SUA şi Canada, pe continentul sud-american, identică în Argentina, şi aşteptăm surprize neplăcute şi din partea Australiei în lunile care urmează. Seceta este cea care influenţează lipsa de precipitaţii asociate cu căldura”. 

Razvan Prelipceanu, cofondator al fermei Naturleg, dezvăluie pentru ALEPH NEWS dacă prețurile la alimente vor crește.

,,Avem scăderea producției datorată acestor condiții climatice nefavorabile, apoi avem creșterea costurolor de realizare a producției, atât suplimentar pentru irigații, cât și intensificarea dăunătorilor din cauza temperaturilor crescute, toate aceste elemente atrag creșterea prețurilor de vânzare a producției agricole”. 

The post Temperaturile extreme afectează agricultura din România. Care culturi sunt grav afectate? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code