Flux-stiri

Testarea pacienţilor suspecţi de Covid ar putea fi făcută şi în cabinetele medicilor de familie

Testarea pacienţilor suspecţi de Covid ar putea fi făcută şi în cabinetele medicilor de familieTestarea pacienţilor suspecţi de Covid ar putea fi făcută şi în cabinetele medicilor de familie

  • Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că va creşte capacitatea de testare pentru depistarea virusului Sars-Cov-2, prin dezvoltarea serviciilor în regim ambulatoriu.
  • S-a convenit un pachet de testare să fie asigurat din fonduri publice, astfel încât testarea în cabinetul medicului de familie să fie gratuită.

Ministrul Alexandru Rafila a avut vineri o primă întâlnire cu reprezentanţii societăţilor profesionale ale medicilor de familie pentru identificarea soluţiilor privind testarea în cabinetele de medicină primară.

„Una dintre principalele urgenţe în acest moment este să dezvoltăm capacitatea de testare la medicul de familie pentru pacienţii potenţial infectaţi COVID-19, evaluarea în ambulatoriu, precum şi tratamentul în regim ambulatoriu al acestor pacienţi. A fost o discuţie care conturează o rezolvare rapidă a acestei probleme”, a declarat ministrul Sănătăţii la finalul întâlnirii.

În timpul discuţiilor s-a decis ca, în perioada următoare, direcţiile de sănătate publică să evalueze posibilităţile de testare la nivelul cabinetelor medicilor de familie.

S-a mai convenit un pachet de testare care să fie asigurat din fonduri publice, astfel încât testarea în cabinetul medicului de familie să fie gratuită pentru cetăţeni.

The post Testarea pacienţilor suspecţi de Covid ar putea fi făcută şi în cabinetele medicilor de familie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code