Flux-stiri

Capsulă a timpului, găsită în statuia generalului Robert E. Lee din SUA

  • O capsulă a timpului a fost găsită în piedestalul statuii generalului Robert E. Lee din SUA.
  • Înăuntru se aflau relicve, cum ar fi nasturi și gloanțe, monede, hărți și o imagine bizară a președintelui asasinat Abraham Lincoln în sicriul său, relatează Reuters .
  • Potrivit unui articol de ziar din 1887, la baza statuii generalului confederat Robert E. Lee, la baza statuii se afla o capsulă a timpului.

O capsulă a timpului a fost găsită în piedestalul statuii generalului Robert E. Lee din SUA. Înăuntru se aflau relicve, cum ar fi nasturi și gloanțe, monede, hărți și o imagine bizară a președintelui asasinat Abraham Lincoln în sicriul său.

Un grup de muncitori, care demontau piedestalul unei statui a unui general confederat american, au descoperit o cutie de cupru care ar fi fost îngropată în urmă cu 130 de ani și ar fi a doua capsulă a timpului salvată în acel loc din Richmond, Virginia.

„Au găsit-o!”, a scris pe Twitter guvernatorul statului, Ralph Northam. „Aceasta este probabil capsula timpului pe care toată lumea o căuta”, a adăugat el. Potrivit unui articol de ziar din 1887, la baza statuii generalului confederat Robert E. Lee, la baza statuii se afla o capsulă a timpului cu relicve precum nasturi și gloanțe, monede, hărți, o imagine rară a președintelui asasinat Abraham Lincoln în sicriu și alte obiecte.

Săptămâna trecută, au deschis un container de mărimea unei cutii de pantofi găsit la baza statuii, dar nu era cel menționat în vechiul ziar. Cutia pe care au găsit-o luni este de aproape două ori mai mare, iar Northam, care a însoțit tweet-ul cu o imagine a cufărului, a avertizat că specialiștii în conservare vor studia piesa și că aceasta nu va fi deschisă luni.

În timpul Războiului Civil, sudul confederat s-a separat de Statele Unite și a luptat pentru a menține sclavia, pe care restul țării o abolise. Statuia lui Lee din Richmond, orașul din Virginia care a fost capitala Sudului în timpul conflictului sângeros din 1861-65, se numără printre monumentele care au fost îndepărtate în ultimele luni pentru că îi înfățișează pe susținătorii confederați ai sclaviei. Statuia a fost ținta unor proteste antirasiste anul trecut, după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare ucis de un polițist alb în Minnesota.

The post Capsulă a timpului, găsită în statuia generalului Robert E. Lee din SUA appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code