Un pescar din Thailanda a găsit 30 de kilograme de vărsături de balenă pe plaja Niyom. Substanţa are o mare valoare de piaţă pentru industria parfumurilor. „Este de culoare chihlimbar, datorită acestei comori îmi voi schimba viaţa”, a comentat thailandezul.
O „captură miraculoasă” îi va schimba viaţa thailandezului Narong Phetcharaj. Întorcându-se într-o zi de pe mare în largul Niyom, provincia Surat Thani, a văzut un imens bloc gri plutind la marginea apei.
O adevărată comoară, cântărind 30 de kilograme. Este vorba despre vărsături de balenă, cunoscute şi sub numele de „chihlimbar” sau „aur plutitor”, utilizate în industria parfumurilor, deoarece sunt capabile să fixeze o aromă şi să o facă să dureze mai mult.
După cum menţionează Daily Mail, această substanţă poate fi vândută pe piaţă cu până la 50.000 de euro pe kilogram. Valoarea sa mare este dată tocmai de faptul că nu este uşor de găsit.
„Niciunul dintre săteni nu a mai văzut sau atins vreodată chihlimbar şi toată lumea a fost fericită. Intenţionez să îl vând, pentru că am primit deja un certificat care să demonstreze că este real şi dacă pot obţine un preţ bun, mă voi retrage din slujba mea de pescar şi voi organiza o petrecere pentru toată lumea „, a spus pescarul.
Vărsăturile de balenă sunt o secreţie biliară produsă în mod natural. Secreţia are funcţia de a proteja membranele mucoase intestinale de rămăşiţele moluştelor pe care le mănâncă.
În februarie, 35 de pescari din Yemen au găsit şi ei vărsături de balenă. Valoarea comorii lor a fost de peste 1,1 milioane de lire sterline.
The post Captura vieții. Un pescar s-a îmbogățit după ce a găsit 30 de kilograme de vomă de balenă. Cât costă un kilogram appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Leontiuc Marius – senior editor