Flux-stiri

Cea mai lungă eclipsă de lună roșie din acest deceniu

Pe 15 și 16 mai, observatorii de cer din America și din unele părți ale Europei și Africii vor fi în primele rânduri la un spectacol nocturn: o eclipsă totală de lună de lungă durată.

Luna plină va fi eclipsată total de Pământ, scăldând suprafața lunară în nuanțe de roșu intens. Acest fenomen este motivul pentru care eclipsele totale de Lună sunt numite în mod obișnuit luni de sânge, iar această eclipsă specială va fi una dintre cele mai lungi din acest deceniu, potrivit National Geographic.

Această eclipsă va părea, de asemenea, un pic mai grandioasă decât de obicei. Luna se va afla în punctul cel mai apropiat de Pământ, ceea ce o va face să pară puțin mai mare pe cer, fenomen cunoscut sub numele de superlună. În timpul eclipsei, Luna se va afla la 225.015 mile de Pământ.

În plus, luna plină din luna mai este uneori cunoscută ca luna florilor în emisfera nordică, un tribut adus florilor colorate care apar la începutul primăverii. Așadar, eclipsa din 15 mai poate fi numită o super-lună de sânge cu flori.

Totuși, important este că umbra Pământului va scălda luna într-un roșu intens – una dintre cele mai atrăgătoare priveliști de pe cerul nopții – timp de aproape o oră și jumătate.

Întreaga fază de totalitate va fi vizibilă în toată America de Sud și în cea mai mare parte a Americii de Nord, precum și în unele părți ale Africii și Europei. În unele părți ale Pacificului de Nord-Vest, luna deja eclipsată va răsări chiar înainte de apusul soarelui, luminându-se pe măsură ce urcă pe cerul nopții.

Cum să vedeți Luna roșie ca sângele

Spre deosebire de o eclipsă de soare, care necesită un echipament special pentru a o observa în siguranță, puteți urmări o eclipsă de lună fără ajutorul ochilor. O pereche de binocluri vă permite să vedeți o cantitate impresionantă de detalii pe Lună, dar puteți urmări o eclipsă de Lună fără niciun echipament de oriunde ați putea vedea Luna plină.

Observatorii cu ochi ageri pot observa că, în timpul totalității, cerul din jurul Lunii va părea mult mai întunecat, dezvăluind stelele strălucitoare din apropiere. Steaua Antares, de culoare portocalie, de exemplu, care va fi vizibilă în stânga jos a lunii. Cei care privesc cerul departe de poluarea luminoasă ar putea chiar să observe strălucirea Căii Lactee în timpul eclipsei.

Această eclipsă marchează prima dintre cele două eclipse totale de Lună vizibile din America de Nord în acest an. Următoarea va avea loc pe 8 noiembrie și, din coincidență, va dura aproape exact cât eclipsa din 15 mai.

Cu toate acestea, eclipsa din această primăvară va avea loc mai devreme în timpul nopții, ceea ce face ca aceasta să fie ocazia perfectă pentru a sta treaz și a urmări spectacolul ceresc.

The post Cea mai lungă eclipsă de lună roșie din acest deceniu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code