Flux-stiri

Ucrainenii fac Paștele cu biserici distruse. Lăcașurile de cult sunt acum folosite pentru depozitarea muniției

  • Anul acesta, la o biserică dintr-un sat din nordul Ucrainei, nu a avut loc nicio slujbă de Paște.
  • Biserica este aproape distrusă. Acum, clădirea este folosită pe post de depozit pentru muniția soldațiilor ruși.
  • În Kiev, slujba de Înviere a fost transmisă online.

Anul acesta, la o biserică dintr-un sat din nordul Ucrainei, nu a avut loc nicio slujbă de Paște. Biserica este aproape distrusă.

Tot ce a mai rămas este o cruce mică de metal, împreună cu un suport pentru lumânări. Acum, clădirea este folosită pe post de depozit pentru muniția soldațiilor ruși.

Lybov, o locuitoare a comunei, îți vorbește despre durerea ei.

„Ce slujbă? Bisericile din jurul nostru au fost distruse, satele au fost bombardate și nu avem unde să mergem acum. Aveam o astfel de biserică, o asemenea biserică. E păcat.”, a mărturisit Lybov Matros, locuitor.

În Kiev, slujba de Înviere a fost transmisă online. Primarul Kievului a postat, pe Facebook, un mesaj pentru cetățeni, sfătuindu-i să rămână la adăpost în noaptea de Înviere.

The post Ucrainenii fac Paștele cu biserici distruse. Lăcașurile de cult sunt acum folosite pentru depozitarea muniției appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code