Flux-stiri

Care este organul din corpul uman care nu îmbătrânește niciodată?

corp umancorp uman

  • Vârsta organului, indiferent de cui aparține, nu este mai mare de 3 ani.
  • Celulele hepatice au capacitatea de a se regenera permanent.
  • Vârsta veșnic tânără a ficatului a fost stabilită de oamenii de știință de la Universitatea Tehnică din Dresda.

Vârsta organului, indiferent de cui aparține, nu este mai mare de 3 ani. Celulele hepatice au capacitatea de a se regenera permanent.

Vârsta veșnic tânără a ficatului a fost stabilită de oamenii de știință de la Universitatea Tehnică din Dresda. Aceștia și-au propus să afle dacă acest organ își păstrează capacitatea de a se regenera de-a lungul anilor.
Studiul, ale cărui rezultate au fost publicate în revista Cell System, confirmă că îmbătrânirea nu afectează ficatul.

Nu numai biologii și clinicienii, ci și fizicienii și matematicienii au fost implicați. Aceștia au examinat organele unor persoane care au murit cu vârste cuprinse între 20 și 84 de ani. Și în toate cazurile, celulele hepatice aveau aceeași vârstă, nu mai mult de trei ani.

Ficatul este principalul ajutor al unei persoane în lupta împotriva toxinelor. Pentru glanda, acest lucru nu trece fără urmă: sub influența substanțelor toxice, celulele sale sunt deteriorate, dar sunt restaurate din nou datorită proprietăților unice de regenerare.

Adică, datorită filtrării toxinelor, ficatul rămâne veșnic tânăr.

Ficatul se poate regenera

„Indiferent de vârstă, ficatul tău are în medie puțin sub trei ani”, explică Olaf Bergmann, autorul principal al studiului. „Procesul său de regenerare constantă continuă chiar și la persoanele în vârstă.”

În același timp, cercetătorii notează că nu toate celulele hepatice au aceeași vârstă. Unele dintre ele se regenerează abia după 10 ani, iar pe măsură ce trec anii, există tot mai multe astfel de celule.

Oamenii de știință intenționează acum să afle dacă oamenii au și alte organe în care celulele se regenerează în același ritm. Aceștia speră că, datorită descoperirii lor, vor apărea noi metode de tratare a diferitelor boli.

Hepatocitele sunt normale, adică celule hepatice care se reînnoiesc la fiecare 150-500 de zile. Iar în 3-4 luni ficatul se poate reface complet, chiar dacă a mai rămas doar 30% din el funcțional.

Transplantologii au folosit de mult timp această proprietate în activitatea lor, împărțind un organ între doi pacienți.

The post Care este organul din corpul uman care nu îmbătrânește niciodată? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code