Flux-stiri

Noi discuţii dintre SUA-Iran vor fi reluate curând. UE are rolul de mediator

  • Discuţiile indirecte dintre Iran şi SUA vor fi reluate în curând.
  • Scopul este relansarea pactului nuclear din 2015.
  • Uniunea Europeană joacă rolul de mediator în această chestiune delicată.

Discuţiile indirecte dintre Iran şi SUA vor fi reluate în curând. Scopul este relansarea pactului nuclear din 2015. Uniunea Europeană joacă rolul de mediator în această chestiune delicată.

Discuţiile indirecte dintre Iran şi Statele Unite ale Americii ar putea fi reluate în curând pentru a demara relansarea pactului nuclear din 2015. Pe fondul unui impuls venit din partea Uniunii Europene de a ieşi din stagnarea evidentă în procesul de negocieri, ministrul iranian de externe a fost de acord cu acest demers.

Suntem pregătiţi să reluăm discuţiile în zilele următoare. Ceea ce este important pentru Iran este să primească pe deplin beneficiile economice ale acordului din 2015„, a declarat ministrul de externe Hossein Amirabdollahian.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că nu poate vorbi despre stadiul negocierilor.

Nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveşte poziţia noastră conform căreia un acord nuclear este cel mai bun mod de a împiedica Iranul să obţină arme nucleare. Vrem să-i aducem înapoi pe linia de plutire”, a declarat Kirby.

Puterile occidentale se tem că Iranul este la un pas de producerea bombei nucleare dacă decide, deşi Teheranul susţine că intenţiile sale sunt în întregime paşnice.

Am convenit asupra reluării negocierilor dintre Iran şi SUA în zilele următoare, facilitată de echipa mea, pentru a rezolva ultimele probleme rămase”, a declarat liderul diplomaţiei europene,
Josep Borrell.

De când SUA s-a retras din acordul nuclear în 2018, Iranul a încălcat sistematic toate limitările impuse în baza tratatului.

Autor: Gologan Alexandru

The post Noi discuţii dintre SUA-Iran vor fi reluate curând. UE are rolul de mediator appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code