Flux-stiri

Casa Albă: Biden nu vrea o întâlnire cu Putin la summitul G20

  • Biden nu intenţionează, în acest moment, să aibă vreo întrevedere bilaterală cu Vladimir Putin la summitul G20 programat în Bali, Indonezia.
  • John Kirby a subliniat că, la summitul G20 din Indonezia, preşedintele Biden se va concentra pe consolidarea parteneriatelor internaţionale.
  • Pe 14 octombrie, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că nu vede „necesitatea” organizării unei întrevederi cu Biden.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, nu intenţionează, în acest moment, să aibă vreo întrevedere bilaterală cu omologul său rus, Vladimir Putin, la summitul Grupului naţiunilor puternic dezvoltate şi emergente (G20), programat în Bali, Indonezia.

„Preşedintele Biden a spus că nu are nicio intenţie de a se aşeza la discuţii cu Vladimir Putin, acesta este punctul în care suntem acum” , a declarat John Kirby, coordonatorul pentru strategii de comunicare al Consiliului pentru Securitate Naţională al Casei Albe.

John Kirby a subliniat că, la summitul G20 din Indonezia, preşedintele Biden se va concentra pe consolidarea parteneriatelor internaţionale.

Preşedintele este mândru de activitatea pe care am avut-o în întreaga lume pentru a crea alianţe şi parteneriate şi cred că îl vom vedea pe preşedinte concentrându-se pe acest lucru” , a subliniat Kirby, citat de CNN.

La începutul lunii octombrie, Biden nu a exclus posibilitatea unei întrevederi cu Vladimir Putin la summitul Grupului G20, programat în Bali, Indonezia, pe 15-16 noiembrie. „Rămâne de văzut” , a răspuns preşedintele SUA unei întrebări privind o astfel de întâlnire.

Liderul de la Casa Albă a declarat că s-ar întâlni cu Vladimir Putin pentru a discuta despre eliberarea jucătoarei de baschet americane Brittney Griner, precizând însă că nu ar vorbi fără lideri din Ucraina despre oprirea războiului.

Pe 14 octombrie, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că nu vede „necesitatea” organizării unei întrevederi cu Biden, argumentând că deocamdată nu există negocieri pentru rezolvarea conflictului din Ucraina, deşi Kremlinul semnalase dorinţa unei întâlniri.

The post Casa Albă: Biden nu vrea o întâlnire cu Putin la summitul G20 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code