Flux-stiri

Casa Albă: Iranul a trimis trupe în Crimeea pentru a ajuta Rusia să folosească drone ca să atace Ucraina

  • Administraţia Biden a anunţat că are informaţii că Iranul a trimis „un număr relativ mic” de militari în Crimeea, pentru a ajuta armata rusă în utilizarea dronelor în Ucraina.
  • Iranul a „trimis un număr relativ mic” de militari în regiunea Crimeea pentru a oferi asistenţă Rusiei în utilizarea dronelor, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.
  • Informaţiile pe care le deţinem arată că iranienii au trimis instructori militari şi susţinere tehnică în Crimeea, dar dronele sunt pilotate de ruşi” , a subliniat John Kirby.

Administraţia Joseph Biden a anunţat, joi seară, că are informaţii că Iranul a trimis „un număr relativ mic” de militari în Crimeea, pentru a ajuta armata rusă în utilizarea dronelor de atac în Ucraina.

Iranul a „trimis un număr relativ mic” de militari în regiunea Crimeea, anexată unilateral de Rusia în 2014, pentru a oferi asistenţă Rusiei în utilizarea dronelor, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, citat de agenţia The Associated Press.

Informaţiile pe care le deţinem arată că iranienii au trimis instructori militari şi susţinere tehnică în Crimeea, dar dronele sunt pilotate de ruşi” , a subliniat John Kirby.

,,Sistemele dronelor suferă anumite defecţiuni, nu se comportă la standardele aşteptate. De aceea, iranienii au decis să trimită unii instructori militari şi susţinere tehnică pentru a-i ajuta pe ruşi să le manevreze cu un grad letal mai ridicat” , a insistat John Kirby.

Iranul a respins acuzaţiile că ar livra Rusiei drone pentru a le utiliza în războiul din Ucraina. Teheranul a anunţat că vrea discuţii cu Administraţia de la Kiev pentru clarificarea acuzaţiilor.

The post Casa Albă: Iranul a trimis trupe în Crimeea pentru a ajuta Rusia să folosească drone ca să atace Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code