Flux-stiri

Italia dezvoltă drone care să răspundă la urgențele medicale. Acestea așteaptă aprobarea pentru a zbura pe cerul european

  • UE finanțează prin CORDIS un proiect cu drone care intervin la urgențe.
  • Proiectul este dezvoltat în Italia și așteaptă să fie aprobat pe cerul UE.
  • Dronele vor transporta medicamente sau vor oferi date din situații de urgență.

O echipă italiană dezvoltă, cu ajutorul Uniunii Europene, dronele care răspund la urgențe medicale. Dispozitivele vor fi folosite pentru a salva vieți, dacă primesc aprobare să navigheze în siguranță pe cerul Europei.

Echipa Ideal Drone resposabilă cu acest proiect spune că dronele pot fi folosite și în alte scopuri medicale, cum ar fi pentru a transporta medicamente și mostre și pentru a duce vaccinuri în zone îndepărtate.

Uniunea Europeană are motive să implementeze un astfel de proiect. Reprezentanți ai companiei private DJI spun că dronele au salvat 880 de oameni în lumea întreagă.

De exemplu, în cazul unui incendiu, drona identifică locația exactă, Ele vor capta și ne vor trimite toate datele în timp real. Prin urmare, drona ne va trimite imagini de la fața locului

„Inițial am putea să vedem modul în care se extinde focul și apoi să ne deplasăm în acel loc și să alertăm autoritățile.”, a spus un inginer.

The post Italia dezvoltă drone care să răspundă la urgențele medicale. Acestea așteaptă aprobarea pentru a zbura pe cerul european appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code